Kontakta oss

INRIKES

Centerförslag om golfbana kan stoppa 6000 nya lägenheter

Publicerat

den

STOCKHOLM Centerpartiet vill hindra bygget av drygt 6000 lägenheter. Anledningen är att det liberala partiet vill skydda en golfklubb.

I Årsta, söder om Stockholm, försöker Centerpartiet sätta käppar i hjulet för nybyggnationen av drygt 6000 lägenheter. Anledningen är att partiet vill skydda Årstafältets golfbana. Det rapporterar bland annat SVT.

I våras gick Centerpartiet med på byggets detaljplan, men nu meddelar partiet att man har ändrat sig på grund av att man vill bevara golfklubben Årsta Golf.

För att kunna rädda golfklubben på Årstafältet vill Centerpartiet flytta den till sydöstra delen av parken. Samtidigt ska de då riva upp människors kolonilotter och flytta dessa till nordöstra hörnet av fältet. Centerpartiets förslag innebär att all annan idrottsverksamhet – exempelvis fotboll – hade påverkats och klubbar hade riskerat att få sina verksamheter flyttade.

När Centerpartiets gruppledare i Stockholm stad, Karin Ernlund ska försvara partiets kappvändning slår hon tillbaka kritiken och säger att Centerpartiet hellre stödjer golfklubbens förslag till detaljplan. Karin Ernlund säger bland annat att golfklubbens förslag är seriöst.

På Årsta Golf anser man att golfklubben är viktig för allmänheten samtidigt dom tycker att fotboll och friidrott inte är lika viktigt. Årsta Golf kallar golfen för en folksport.

– Det känns viktigt att det finns ett golfställe skapligt centralt i Stockholm som är tillgängligt för alla. Golf är ju faktiskt idag en folksport som alla håller på med, säger centerpolitikern Anna Laestadius Larsson till SVT.

 

Maria Johansson
maria.johansson@aktuelltfokus.se