Kontakta oss

INRIKES

AFA Stockholm hånar Soldiers of Odin efter Karl XII-trollningen

Publicerat

den

STOCKHOLM Högerextremisterna lät sig luras av ett Flashbacktroll och trodde att Antifascistisk Aktion (AFA) skulle riva Karl XII-statyn i Kungsträdgården i Stockholm. Nu hånas dom av de militanta antifascisterna.

AFA brukar i regel aldrig kommentera nätrykten men när det gäller de söndertrollade högerextremisterna Aktuellt Fokus rapporterade om i söndags, har nätverket gjort ett undantag. I en artikel på AFA:s hemsida beskriver AFA Stockholm det inträffade som hysteriskt kul. AFA Stockholm skriver även en hälsning till det halvt insomnade, och söndertrollade nätverket, Soldiers of Odin. ”till och med Karl XII ser ner på er.” skriver AFA Stockholm på sin hemsida.

”AFA Stockholm har i dagsläget två officiella nyhetskanaler, det är nätverkets hemsida samt vår twitter. Att vi skulle bestämma oss för att lägga tid och energi på att riva en staty är humoristiskt i sig, men att nazisterna tog detta falska rykte på allvar och begav sig till Kungsan för att skydda statyn är rentav hysteriskt kul. Det vittnar om hur korkade dessa människor faktiskt är, men det avslöjar också något om deras fantasifulla självbild. Till er Odinsoldater som dök upp i Kungsan vill vi härmed låta hälsa detta: 1. Skulle vi vilja demolera en staty så skulle vi inte gå ut med dessa planer i förväg, särskilt inte via Fashback. 2. Skulle vi vilja demolera en staty och ni ställde er i vägen skulle vi käka upp er fullständigt. 3. Ni är en skam för allt ni säger er kämpa för, till och med Karl XII ser ner på er.”

 

Läs hela inlägget på AFA:s hemsida genom att klicka här.

Maria Johansson

maria.johansson@aktuelltfokus.se