Kontakta oss

INRIKES

Centerpartiet närmar sig Sverigedemokraterna i migrationsfrågan

Publicerat

den

Foto: USA:s ambassad

INRIKES Centerpartiet närmar sig Sverigedemokraterna i migrationsfrågan. Enligt källor står partiet redo att kompromissa bort sin liberala migrationspolitik, till fördel för högertrojkans strikta krav.

Sedan nio månader tillbaka sitter partierna i förhandlingar om hur Sveriges nya migrationspolitik ska utformas. De partierna som förespråkar tuffa åtstramningar och hårdare regler är den så kallade högertrojkan M, KD och SD, medan C, Mp och V har drivit en mer öppen linje. Nu finns det däremot uppgifter som talar för att C kommer att kompromissa hårt på vissa avgörande nyckelfrågor.

Två utav de känsligaste frågorna i förhandlingarna rör försörjningskrav vid familjeåterförening, samt ett volymmål för hur många asylinvandrare Sverige ska ta emot. Enligt anonyma källor från tre olika partier så är Centerpartiet beredda på att göra en helomvändning på båda punkter.

– Centerpartiet är beredda att kompromissa väldigt hårt för att komma överens. De är beredda att kasta det mesta överbord, säger en uppgiftslämnare till Aftonbladet.

Källa: Aftonbladet.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se