Kontakta oss

INRIKES

Chockad Erik Ullenhag ger upp partiledarstriden

Publicerat

den

INRIKES Partiledarstriden inom Liberalerna är över. Under tisdagen meddelade Erik Ullenhag att han hoppar av kandidaturen för att inte splittra Liberalerna ytterligare.

Erik Ullenhag förklarar sitt beslut med att han inte fått tillräckligt med stöd för sin kandidatur. Enligt Ullenhag riskerar splittringen inom Liberalerna att öka om han fortsätter att ställa upp.

”Mitt syfte var hela tiden att ena partiet, men i ett läge där många verkar vilja ha en annan politisk inriktning än den jag söker mandat för, är risken att splittringen ökar om jag fortsätter min kandidatur.” skriver Erik Ullenhag i en debattartikel på Aftonbladet.

Med svenska mått mätt har Liberalernas partiledarstrid varit ovanligt smutsig. Smutskastning, ryktesspridning och  osakliga angrepp har pågått inför öppen ridå sedan Ullenhag och Sabuni valde att kandidera. I Ullenhags uttalande skriver han att han är chockad över tongångarna på sociala medier.

”Ett sista medskick har jag dock till alla aktiva liberaler. Ta hand om varandra. Tonen i sociala medier chockar mig faktiskt – och då är jag ändå van vid tuffa påhopp.” skriver Erik Ullenhag.

”Kom ihåg – våra partivänner är inte våra fiender. Inte heller andra partier är våra fiender.”

”Om vi inte talar väl om vårt parti och våra företrädare kan vi inte förvänta oss att andra gör det heller.”

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se