Kontakta oss

INRIKES

Detta är Ulf Kristerssons nya pressekreterare

Publicerat

den

KRÖNIKA Ulf Kristerssons har värvat en ny pressekreterare från den liberala extremistmiljön som vill ha mer segregering, avskaffa rätten till semester och förespråkar totalt gränslös kapitalism.

– Jag välkomnar Siri Steijer till det moderata laget och ser fram emot att jobba tillsammans med henne, sa Ulf Kristersson när han offentliggjorde sin nya pressekreterare.

Låt oss ta en titt på Ulf Kristerssons nya medarbetare.

Jobbade för extremister

Ulf Kristerssons nya pressekreterare, Siri Steijer, kommer från Svenskt Näringslivs tankesmedja Timbro, en extrem tankesmedja som bland annat förespråkat privatisering av kranvatten, vill skrota den svenska modellen och avreglera kapitalismen helt. Där arbetade Siri Steijer som programansvarig för arbetsmarknadsfrågor.

Fram tills nyligen har Timbro samarbetat med våldsbejakande organisationen Frihetsfronten, en öppet liberal organisation som bildades i början av 1990-talet. Trots att Frihetsfronten har ett väldokumenterat våldsamt förflutet med bland annat terrorattentat på sitt samvete, har Timbro valt att inte ta avstånd från Frihetsfronten. Istället samarbetar man. Ledande Timbro-företrädare har bland annat föreläst på organisationens sommarseminarium och deltagit på en rad träffar genom åren.

Vill skapa mer segregation

Enligt Siri Steijer är segregationen inga problem. Den är snarare något positivt som svenskarna som måste lära sig acceptera. I en debattartikel i Aftonbladet argumenterade hon för ökad segregering genom att välkomna framväxten av etniskt segregerade bostadsområden.

”Segregation är i sig inget problem, framför allt är det något vi måste acceptera. – Som nationalekonomen Andreas Bergh skriver, borde vi välkomna framväxten av etniskt präglade stadsdelar som Chinatown och Little Italy, där människor får sätta sin egen prägel på den lokala ekonomin.” skrev Siri Steijer.

Vill avskaffa semestern för arbetare

Ett av Steijers mest uppmärksammade förslag är förslaget om att avskaffa rätten till semester. Anledningen är att hon tycker att det är orättvist med lagstadgad semester eftersom semesterlagen är utformad för arbetare och inte för företagsägare.

“Den är utformad efter en traditionell anställningsnorm och i takt med att arbetsmarknaden förändras omfattas allt färre av den, som exempelvis företagare” skrev Siri Steijer i Aftonbladet.

Arbetslösa kan inte tänka kritiskt

I oktober förra året argumenterade Siri Steijer för att arbetslösa människor på bidrag inte klarar av att tänka kritiskt.

“Ingen frihet går att skilja från ekonomisk frihet. Den som är beroende av statens godkännande för sin trygghet och försörjning får svårt att öppet förhålla sig kritisk och självständig till makten.” skrev Siri Steijer.

Halvera föräldraledigheten för vårdanställda

Enligt Siri Steijer hotas den svenska välfärden av att nyblivna föräldrar ska få en extra vecka föräldraledighet. För drygt två månader sedan argumenterade hon därför för halverad föräldraledighet för bland annat undersköterskor, sjuksköterskor, förskollärare, socialsekreterare och personliga assistenter.

“Att staten betalar människor för att vara hemma med sina barn i långa perioder innebär stora belastningar på den offentligt finansierade välfärden.” skrev Siri Steijer.

 

 

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se