Kontakta oss

INRIKES

Svenska fascistledaren säljer skyddsmasker till överpriser: ”Jag såg en möjlighet”

Publicerat

den

Foto: Carl Ridderstråle

INRIKES   Medan de flesta vill visa solidaritet och medmänsklighet under coronakrisen finns det människor som vill sko sig på andras panik. En av alla människor som vill sko sig på coronasmittan är AfS-ledaren William Hahne som säljer skyddsmasker till överpris på nätet.

William Hahne studerar till ekonom och är vice partiledare för Alternativ för Sverige. Nu har han hittat ett nytt sätt att tjäna pengar, nämligen på människors panik för coronasmittan. I slutet av februari registrerade William Hahne domännamnet ”skyddsmask.com”. I helgen började han försäljningen av skyddsmasken FFP2 via sitt företag, ”Nordic Strategic Investments”. I normala fall brukar FFP2-masker kosta runt tio kronor styck men på William Hahnes sajt saluför han maskerna för 249 kronor styck – det vill säga nästan 25 gånger ursprungspriset.

Från Hahnes hemsida.

”Jag såg en möjlighet”

Enligt William Hahne har han satsat alla sina besparingar på affärsidén.

”Jag såg en möjlighet, tog en enorm personlig risk och satsade större delen av mitt livs besparingar på att importera andningsskydd till Sverige”, skriver Hahne på Facebook.

Hahne försvarar sitt beteende med att om han inte hade tagit en personlig risk så hade Sverige haft några tusen färre andningsskydd.

”Om jag inte hade tagit enorma personliga risker hade det funnits några tusen färre andningsskydd i Sverige, vilket kanske hade inneburit att människor i riskgrupper inte hade kunnat skydda sig från att bli smittade på samma sätt.”, skriver han på Facebook.

Lång bakgrund inom nationalismen

William Hahne har lång politisk bakgrund inom Sverigedemokraterna och Sverigedemokraternas tidigare ungdomsförbund SDU. Den politiska karriären inleddes bland annat som pressekreterare för Sverigedemokraterna. Under perioden november 2014 − februari 2018 representerade han Sverigedemokraterna i Stockholms kommunfullmäktige. 2015 uteslöts Hahne och en rad andra SDU-toppar från Sverigedemokraterna. Anledningen till uteslutningen var extremism och kopplingar till fascismen. 2018 bildade han partiet, Alternativ för Sverige, med bland annat Gustav Kasselstrand och andra nationalistiska profiler. Partiet fick 0,31 procent i det senaste riksdagsvalet.

 

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se