Kontakta oss

UTRIKES

Danmark sätter in drönare mot haschrökare i Köpenhamn

Publicerat

den

KÖPENHAMN Tre dagar i rad nu i veckan övervakade Köpenhamnspolisen stadsdelen Christiania med drönare. Enligt polisen var övervakningen till för att komma åt haschrökarna i den danska huvudstaden.

Hittills har drönarna resulterat i att över 60 köpare har gripits för danska motsvarigheten till ringa narkotikabrott. Enligt Lars-O Karlsen, inspektör vid Köpenhamnspolisen, kommer polisen fortsätta drönarövervakningen. Syftet bakom aktionerna är att sända en signal till allmänheten om att det är riskabelt att köpa och sälja hasch inne på Christiania.

På sociala medier är många Köpenhamnsbor kritiska till polisens metoder och menar att det handlar om massövervakning. Andra anser att polisens resurser istället borde riktas mot den organiserade gängbrottsligheten i staden.

”Mens landet oversvømmes af våben og bandekrige, der har kostet uskyldige mennesker livet, leger politiet med vores helbred, ved at aggressivt jagte vores medicin, på skatteborgernes regning!!” skriver Köpenhamnsbon Sigun på Facebook.

Maria Johansson
maria.johansson@aktuelltfokus.se