Kontakta oss

NOTISER

Danmark spräcker anständighetsgränsen – Beslagtar asylsökandes värdesaker

Publicerat

den

12369180_924112857643608_3920958960668402146_n
DANMARK | Den danska staten har kommit fram till en migrationsöverenskommelse. Enligt överenskommelsen kommer asylsökande fråntas värdesäker för att finansiera asylprocessen.

Flyktingarna får inte ha med sig över pengar eller värdesaker för över 3000 danska kronor när de anländer i Danmark. Undantag sker enbart på personliga värdesaker som t.ex. vigselringar. Förslaget som lagts fram har ett brett stöd i den danska motsvarigheten till riksdagen, folketinget. Det är borgerliga partier som tillsammans med de danska socialdemokraterna som kommit fram till förslaget. Ett av partierna som står utanför migrationsöverenskommelsen är Socialistisk Folkeparti.

– Att ha poliser som rotar i folks fickor och kränger andras grejor på nätet, är en dålig signal att sända, säger Jacob Mark, ordförande i Socialistisk Folkeparti till SR.

De skyldiga partierna är tydliga med att de vill sända en signal att flyktingar ska söka asyl i andra länder än Danmark. Enligt beräkningar antas det anlända 20 000 asylsökande till Danmark i år. Den siffran tycker de skyldiga partierna är för stor.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se