INRIKES

Tomas Gezici (SD) polisanmäld för hets mot folkgrupp


NORRKÖPING| Den ideella föreningen Juridikfronten har polisanmält kommunpolitikern Tomas Gezici (SD) för hets mot folkgrupp efter avslöjandet att han spridit hat mot muslimer på nätet.

Det är Norrköpings Tidningar som granskat vad SD-politikern skrivit på olika högerradikala sidor om att mörda muslimer, hans hyllande av Hitler och sitt hat mot homosexuella. Efter NT granskning har Juridikfronten polisanmält Tomas Gezici för hets mot folkgrupp. Aktuellt Fokus uppmärksammade Tomas Gezici (SD) olika inlägg under tisdagen.

“Att skriva att muslimer bör dödas eller eljest utrotas och att man bör skjuta skallarna av dem och dansa på deras lik, är tvivelsutan missaktande gentemot gruppen muslimer och tangerar även hot mot denna grupp. Uttalandet torde därför utgöra hets mot folkgrupp enligt 16 kap. 8 § brottsbalken”, skriver ansvariga för Juridikfronten på föreningens hemsida. Föreningen arbetar bland annat för att rättliga processer drivs mot personer i ledande ställning som gjort sig skyldiga till “klandervärda gärningar.

Efter att hans inlägg kommit ut i ljuset tog SD-politikern en time-out.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

2 kommentarer

2 Comments

  1. Tim

    2016-06-23 den 15:25

    Sverige är en demokrati, men vi har ett parti( dom kallar sig så, men vi andra påstår att dom är mer en sekt) i Riksdagen som inte är demokratiskt! Dom delar inte heller värderingen om alla människors lika värde! Dom heter Sverigedemokraterna och bildades av nazister som var aktiva i Nazi-Tyskland!

  2. peter

    2016-05-19 den 13:26

    Bra att det blivit vanligare att olämpliga politiker petas bort/avgår självmant , kanske Sverige en dag blir en demokrati igen inom en snar framtid !

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upp