Kontakta oss

NOTISER

Dansk Folkeparti-toppen hoppade av i valrörelsen – Valde Socialdemokraterna istället

Publicerat

den

sdfjack

DANMARK | Jack Nør Christensen var vice ordförande och politiker för Dansk Folkeparti i Ballerup. I februari fick DF-politikern nog och beslutade sig för att lämna sitt gamla parti för Socialdemokraterna.

Den före detta högerreaktionären Jack har blivit en del av Socialdemokraternes valpropaganda mot Jacks före detta parti. På sociala medier har reklamfilmer på Jack släppts där han berättar varför han valde att gå över till Socialdemokraterne blivit.

– Många kanske tror att Dansk Folkeparti har en socialdemokratisk syn på välfärden, men det stämmer inte, Dansk Folkeparti är borgerliga inleder Jack i en av filmerna.

Socialdemokraternes partisekreterare Lars Midtiby, säger till Avisen att Jack Nør Christensen är långt ifrån den enda DF:aren som har lämnat Dansk Folkeparti för Socialdemokraterne.

Högervridningen har gått för långt

Många socialdemokrater i Danmark är besvikna på partiledningens högervridning, inte minst när det gäller invandringspolitiken och synen på arbetslösa. Gräsrötterna har exempelvis uttryckt att de vill se mer demokratisk socialism och mindre flirtande med borgerliga väljare.

Till tidningen Avisen medger Jack Nør Christensen att han inte tycker att partiernas invandringspolitik skiljer sig nämnvärt åt.

– Även inom invandringsområdet hade vi många gemensamma värderingar säger han vidare i reklamfilmen.

Christensens uttalanden stärker därmed kritikernas argument som menar att Socialdemokraterne har gått för långt när det gäller jakten på väljare. Många menar att man S bör bli tydligare i den demokratiska socialismen och inte blicka på borgarnas populism. Något Socialdemokraternes ledning inte verkar hålla med om.

https://usercontent.one/wp/aktuelltfokus.se/wp-content/uploads/2016/11/default-image-af.png?v=1.0.5?media=1645607228

Socialdemokratisk valpropaganda

Den före detta DF-politikern säger även att huvudargumentet för hans avhopp inte berodde på Socialdemokraternes nya syn på invandringen, enligt Christensen var det på grund av den socialdemokratiska sjukvårdspolitiken han gick över till S. Liberalerna spås nämligen ta makten efter det danska Folketingsvalet den 18 juni, inte minst på grund av stöd från Dansk Folkeparti. Bedömare menar nu att Socialdemokraterne försöker göra det mesta för att nå arbetarklass-väljare som har svalt Dansk Folkepartis förklaringsmodeller. Något som döms ut på förhand då man menar att S främst måste arbeta med att få ut sin grundpolitik istället för att anpassa sin politik efter motståndarnas.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons