Kontakta oss

UTRIKES

Dansk polis hyllas på nätet: ”Jag blev inte polis för att plundra flyktingarnas ägodelar”

Publicerat

den

DANMARK | Efter att den danska regeringen bestämde sig för att staten skulle plundra asylsökandes ägodelar har kritiken varit massiv i landet. Nu har en dansk polisman gett sin syn på saken på sociala medier. ”Jag blev inte polis för att plundra flyktingar på DERAS egendom” skriver polismannen på Facebook. Inlägget har hyllats och fått mer än 18 000 delningar.

Polismannen Jacob Nielsen är inte nådig i sin kritik. Nielsen skriver att han i 13 års tid har varit lojal och ställt upp på olika regeringars lagar och regler. Men i och med den nya högerregeringens repression mot människor på flykt har Jacob Nielsen vacklat i sin tro på systemet.

– Jag tar ofta saker ifrån folk – för att det är olagligt, eller stulet från andra eller för att sakerna de bär på kan skada andra, men jag tar aldrig kläderna av människor eller rotar dem i munnen för att ta deras ring.

– Föreställer regeringen sig, att jag ska stå vid gränsen och leta efter guld i munnen och i underkläderna på folk, när de försöker dölja det sista de äger?

Den upprörda statusen har delats mer än 18 000 gånger på Facebook. Många kollegor till Jacob Nielsen håller med om den absurda åtgärden och finner den människofientlig.

– Skulle jag göra detta är jag helt säker på att jag hade kommit att tänka på mina mor och farföräldrar som var motståndsmän, och som jag ser upp till, och att dessa skulle vända sig i graven om de hade vetat vilka jag har kommit att likna.

Läs Jacob Nielsens status nedan:

https://www.facebook.com/jacob.b.nielsen.1/posts/10207550944559440

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se