Kontakta oss

iFOKUS

Kriminell invandrare bakom Jimmie Åkessons kommande biografi

Publicerat

den

Foto: Nyheter Idag

iFOKUS    Den norska predikanten Runar Sögaard kommer skriva Jimmie Åkesson biografi tillsammans med SD-ledaren. Det uppger Söögard själv i sin egen självbiografi. Skulle så bli fallet kommer Åkessons biografi vara författad av en kriminell invandrare.

Runar Sögaard har precis släppt en ny självbiografi med titeln *Gud gav oss tio bud – jag har brutit mot nio av dem”. I den nya biografin berättar Sögard om sin talkshow-turné under valkampanjen 2018 då han lyfte fram SD-ledaren Jimmie Åkesson. I ett stycke berättar Sögaard om de framtida författarplanerna med Jimmie Åkesson.

”Jimmie Åkessons liv och kallelse väckte min nyfikenhet så till den grad att vi nyligen enats om att jag ska få nöjet att skriva hans självbiografi som är planerad att komma ut hösten 2021.”, skriver Runar Sögaard i sin bok.

Uppgifterna om Åkessons samarbete med Runar Sögaard dementeras av SD:s stabschef Mikael Eriksson som säger att Åkesson kommer skriva sin biografi själv. Jimmie Åkesson själv har däremot inte demeneterat Sögaards uppgifter

Om samarbetet mellan Sögaard och Åkesson skulle bli verklighet innebär det att Sverigedemokraternas partiledare hade samarbetat med en kriminell invandrare. Runar Sögaard är nämligen dömd för en rad brott sedan han flyttade till Sverige. Så sent som den 7 februari i år dömdes han för grova ekonomiska brott. Påföljden blev fängelse i ett år och åtta månader samt näringsförbud i fem år.  2015 dömdes han till två månaders fängelse för ekobrott. Straffet omvandlades senare till fotboja. Även 2012 dömdes han för bokföringsbrott då dömdes till villkorlig dom.

På sju år har Runar Sögaard dömts för tre likartade brott vilket innebär att han är vad normalt sätt brukar kallar för en återfallsförbrytare. Varför SD inte kräver att han ska flytta tillbaka till Norge är för närvarande okänt.

Förutom återkommande ekobrott har Runar Sögaard även blivit av med sina jaktvapen efter att ha skjutit ihjäl ett rådjur på grannens tomt från sitt sovrumsfönster. I somras erkände den tidigare väckelsepredikanten att han dödade sin exfrus katt.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se