Kontakta oss

KULTUR

Regeringen skapar andrum på BB

Publicerat

den

KULTUR| Regeringens storstilade hantering av flyktingsituationen har applåderats av medborgarna. Sverige ska genom en snillrik plan bli bäst på att vara sämst, och därmed minska antalet människor kommer hit. Gott så.

Människor är alltid en kostnad. Men det betyder inte att det går att ligga på latsidan. Länge har det kommit larmrop från landets BB:n, förskolor och barnavårdscentraler: de är ansträngda av ett aldrig sinande flöde av nyfödda. Skattepengar gå hela tiden ner i magarna på dessa omättliga kravmaskiner, och ska vi kunna sänka skatter och göra Sverige till en konkurrenskraftig nation så kan vi inte låta oss tyngas ner av sentimentalitet. Barnaflödandet är inget som kommer sluta av sig självt, trycket måste minska genom politiska beslut.

– Vi måste se till att de som redan kommit kommer i arbete innan vi kan hjälpa några nya, säger statsministern tillika livsnjutaren Steffo L och smuttar på en tioårig whisky.

Med hjälp av Miljöpartiet och vågmästaren Vuxendemokraterna så kommer flera nya lagar att träda i kraft från årsskiftet. Lagarna kan komma att gälla i sex månader, tre år eller till tidens slut.

  • Försörjningskrav. Många nyfödda kommer inte in på arbetsmarknaden förrän efter 20-25 år och är inte lönsamma. Därför ska födelsetillstånd bara beviljas den som redan har en anställning.
  • Barnfria veckor. Ska införas som standard i alla almanackor från och med 2016.
  • Aborträtten. Omvandlas till abortskyldighet och gäller under hela graviditeten.
  • Transportörsansvar. Den som försöker se till att någon föds utan tillbörliga tillstånd från statens kan hotas med vite på minst 50 000 kronor och riskerar också fängelsestraff för människosmuggling.

Miljöpartiets begåvade förhandlare Åsa-Nisse Rommel ser beklaglig ut och beklagar alla som blev ledsna över besluten.

– Det var verkligen tufft att ta dessa beslut, vi gillar ju barn, men det finns ju en verklighet också där de inte längre kommer rymmas inom budgeten, säger Rommel och håller tillbaka en tår.

Sverige.pk
Ursprungligen publicerat på sajten Sverige.pk