Kontakta oss

I SAMARBETE MED ETT FÖRETAG

De bästa fighters i UFC under de senaste åren

Publicerat

den

Faksimil Youtube

De senaste åren har varit riktigt bra för kampsporten, även om vissa händelser har försenats något på grund av pandemin med covid-19. Med tanke på det stora antal matcher som utspelar sig på regelbunden basis, känns det lämpligt att rangordna några av de fighters som har varit aktiva under de senaste åren. Den här listan kommer att ge en djupare inblick i vilka de är och varför de är giganter inom sporten.

Israel Adesanya

 Ja, mellanviktskungen lyckades avvärja två skrämmande motståndare och har därmed fått sin välförtjänta plats på den här listan. Han besegrade Yoel Romero i mars 2020 (något som inte direkt var en seger för historieböckerna), och därmed är det inte alla som lägger märke till honom, men det råder ingen tvekan om att han är en av de bästa inom sporten för tillfället. Han är även med på omslaget till TV-spelet UFC 4, vilket är ett bra bevis på hur viktig han är för sporten. 

Brandon Moreno

 Ja, det första du kommer att lägga märke till om Brandon är hans stora ryggtatuering, något vi misstänker att många kommer vilja kopiera inom kort. Om du är tatuerare kan det vara värt att investera i tatueringsnålar av hög kvalitet för att möta efterfrågan från dessa nya kunder. Men när man ser bortom den stora tatueringen ser man en farlig kämpe som ständigt samlar på sig vinster.

 Han stötte dock nyligen på ett bakslag efter att ha blivit besegrad av Deiveson Figueiredo i december. Det var synd för honom eftersom en seger skulle ha inneburit att han hade blivit den första mexikanen att vinna ett UFC-bälte, men det råder ingen tvekan om att Monero kommer att komma tillbaka för att ta en chans att vinna titeln igen.

Deiveson Figueiredo

Det är svårt att nämna Brandon Moreno utan att nämna den person som slog honom för att vinna sitt UFC-bälte. Han inledde året med en bra vinst mot Joseph Benavidez. Han fick sitt bälte fem månader senare efter att ha vunnit mot Benavidez en andra gång. Allt detta kom efter en submission i första ronden mot Alex Perez innan han slutligen ställdes mot Brandon Moreno.

Jan Blachowicz

Efter att ha inlett sin karriär med 2-4 i resultat, verkade det inte som om Jan Blachowicz någonsin skulle få bära ett UFC-bälte, men han är ett levande bevis på att uthållighet och hårt arbete är nyckeln till framgång. Efter en tuff start lyckades polacken avsluta sina nio följande matcher med ett resultat på 8-1. Hans senaste seger var en knockout mot Corey Anderson i en returmatch efter deras match 2015. I september satte han stopp för Dominick Reyes, vilket gav honom det vakanta UFC-bältet för lätta tungviktare. Efter en sådan dålig start är Jan Blachowicz ett lysande exempel på hur man aldrig ska ge upp.

Kevin Holland

Kevin Holland är förmodligen en av de enda som såg 2020 som ett år av möjligheter snarare än ett år av förtvivlan och tomhet. Han lyckades inte bara ta varje fight som han kunde, utan lyckades även dra nytta av dem. Resultatet blev 5-0 i vinster, varav 4 kom från knockouts mot Anthony Hernandez, Darren Stewart, Joaquin Buckley och Charlie Ontiveros. Han lyckades vinna en uppsjö av olika matcher, men lyckades även plocka upp tre bonusar för kvällens bästa prestationer; han lyckades även ta sig in på listan av de tio bästa fighters inom sin viktklass, och lyckades slutligen även plocka upp sitt svarta bälte i jiu-jitsu. Vilket år.

Fortsätt läsa
Annons