Kontakta oss

INRIKES

De islamistiska skolkapitalisterna

Publicerat

den

FRISKOLORNA   Tre personer står bakom majoriteten av de islamistkopplade skolorna i Sverige. Deras namn är Bachar Ghanoum, Khemais Bassoumi och Khereddine Khachlouf. Alla tre engagerade i Föreningen Framtidsskolan i Göteborg som driver den hårt kritiserade Römosseskolan i Göteborg.

Skolkapitalister

Bachar Ghanoum är dessutom styrelseledamot i Saimagårdens Förskola AB, Framtidsskolan i Stockholm AB, styrelsesuppleant i Framtidsskolan i Nacka AB och i English School Scandinavia AB. Han äger och driver även Maxhälsa Tand & Kropp AB tillsammans med Dima Jasser som är ordinarie styrelseledamot medan Ghanoum är suppleant. enligt tidningen GP ägnar sig företaget åt omskärelse av pojkar.

Khemais Bassoumi är eller har varit engagerad i Imanskolan i Uppsala och Islamiska skolan i Stockholm. Han sitter också i styrelsen för Framtidsskolan i Stockholm AB, Framtidsskolan i Nacka AB, Saimagårdens Förskola AB och English School Scandinavia AB. Dessutom driver han Bassoumi Konsultation Handelsbolag.

Khereddine Khachlouf är eller har varit engagerad i flera muslimska skolor såsom Imanskolan i Uppsala där hans fru Liselotte Ouldadda ingår eller har ingått i skolledningen, Islamiska skolan i Stockholm och Römosseskolan (Föreningen Framtidsskolan i Göteborg. Han sitter även i styrelsen för Framtidsskolan i Stockholm AB.

Krångliga ägarförhållanden

En del av de föreningar och bolag de tre männen är verksamma i har skulder till staten. Andra har mycket god ekonomi. Men det är i det stora hela svårt att får ett helhetsgrepp över männens skolkoncern som består av en rad föreningar, stiftelser och bolag på ett sådant sätt att insynen blir begränsad och vad som händer i de olika skolornas ekonomiska verksamhet blir således svårkontrollerat. Syftet med den här typen av krångliga företagskonstruktioner är inte sällan att komma undan med fiffel och lurendrejeri.

Anders Svensson
at.svensson@gmail.com