Kontakta oss

NOTISER

Demonstration mot politikernas chockhöjning av SL-kortet – Arbetarna kräver kollektivtrafik för alla

Publicerat

den

22_seko-protest_0
STOCKHOLM|
Facket tar täten när arbetare, resenärer och aktivister ska demonstrera för en kollektivtrafik för alla på tisdag. Bakgrunden till att man manar till protester är den chockhöjning av priserna inom kollektivtrafiken som politikerna vill göra. Istället för chockhöjningar och klassklyftor vill man se en kollektivtrafik för alla.

Demonstrationen börjar på Norrmalmstorg klockan 15.00. Därefter tänker demonstranterna gemensamt ta sig till Landstingshuset där Stockholms politiker samtidigt samlas för att ta beslut om det blir en chockhöjning av priset på kollektivtrafiken eller inte. Demonstrationen arrangeras av organiserade arbetare från de tre fackklubbarna SEKO Tunnelbanan, SEKO Lokalbaneklubben och SEKO Pendelklubben. Det vill säga de arbetare som jobbar med Tvärbanan, Saltsjöbanan, Lidingöbanan, Roslagsbanan och Pendeltågen.

Även Planka.nu som är kända för att betala böterna till resenärer som åker fast för plankning uppmanar sina medlemmar och sympatisörer att sluta upp i protesterna.

Planka.nu sågar bland annat Sverigedemokraternas fjäskande då SD har hotat med att fälla budgeten. Exempelvis konstaterar Planka.nu att Sverigedemokraterna inte värnar om kollektivtrafiken då de endast är ute efter att visa sin makt som vågmästare. Planka.nu påpekar därefter att det inte bara är SD som motarbetar en kollektivtrafik för alla.

– Uppenbarligen är kollektivtrafiken för viktig för att lämnas över till politiker. Därför kommer vi också att demonstrera på tisdag, mot en eventuell höjning förstås men också för fri kollektivtrafik – nolltaxa, skriver man på sin hemsida.

Planka.nu menar att inga av de gamla partierna vill ha någon större förändring av den rådande politiken. Som ett exempel pekar man ut att Vänsterpartiet enbart nöjer sig med att presentera ett oförändrat pris, färre spärrar men fler kontroller i sin skuggbudget.

Demonstrationens Facebook-event finner du [här].
Läs även: Rapparna uppmanar förortsborna till civil olydnad

demonstration-affisch-bild

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se