Kontakta oss

NOTISER

Fick Özz Nujen trollkontot att avslöja sig själv?

Publicerat

den

ozz-skavlan-2-992
INRIKES| Den folkkära komikern Özz Nujen valde att bemöta det rasistiska trollkontots falska påståenden på Facebook. Då hände det som trollen fruktar som mest.

Det rasistiska trollkontot försökte göra en politisk poäng genom att påstå att det råder förbud mot att hissa svenska flaggan och sjunga svenska nationalsången i Sverige. Påståendet fick den folkkära komikern Özz Nujen att reagera och bemöta de så kallade argumenten. Özz Nujen skrev till det anonyma trollkontot och menade på att personen ifråga borde läsa på för att förstå istället för att haspla ur sig saker.

Trollkontot vid namn ”Krippe Falk” svarade då med att han inte ville eller behövde läsa på. Han hade redan bestämt sig och ansåg att fakta var onödigt. Därefter går helt plötsligt kommunjuristen Magnus Gjerstad in i försvarsställning och svarar Özz Nujen för ”Krippe Falks” räkning. Gjerstad lät meddela att han inte alls hasplar.

özztroll

 

Anspelning på högerextrem författare

”Krippe  Falk” som trollkontot kallar sig är en anspelning på den högerextrema pseudonym-författaren Krister Falk. Krister Falk är författare till boken Vedergällning som bland annat saluförs av det nazistiska bokförlaget Arminius och släpptes av den fascistiska föregångaren till Arktos förlag, Nordiska Förlaget. I boken skriver författaren bland annat om hur ett nationalistiskt nätverk flyttar fram sina positioner i Sverige och därefter börjar avrätta invandrare och folkvalda politiker som går emot nationalisternas politik.

krippa1

Huruvida det verkligen är Magnus Gjerstad eller ej som ligger bakom trollkontot ”Krippe Falk” är för närvarande okänt. Trollkontot i sig förnekar det. Magnus Gjerstad har i skrivande stund inte kommenterat det hela. Gjerstad är sedan tidigare känd i media som kommunjurist i Hässleholms kommun. Kommunjuristen Magnus Gjerstad har tidigare även beskyllts för att ha godkänt extremt dyra hyres- och köpeavtal utan att ha blivit tillfrågad om kostnader.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se