NOTISER

Fick Özz Nujen trollkontot att avslöja sig själv?

ozz-skavlan-2-992
INRIKES| Den folkkära komikern Özz Nujen valde att bemöta det rasistiska trollkontots falska påståenden på Facebook. Då hände det som trollen fruktar som mest.

Det rasistiska trollkontot försökte göra en politisk poäng genom att påstå att det råder förbud mot att hissa svenska flaggan och sjunga svenska nationalsången i Sverige. Påståendet fick den folkkära komikern Özz Nujen att reagera och bemöta de så kallade argumenten. Özz Nujen skrev till det anonyma trollkontot och menade på att personen ifråga borde läsa på för att förstå istället för att haspla ur sig saker.

Trollkontot vid namn “Krippe Falk” svarade då med att han inte ville eller behövde läsa på. Han hade redan bestämt sig och ansåg att fakta var onödigt. Därefter går helt plötsligt kommunjuristen Magnus Gjerstad in i försvarsställning och svarar Özz Nujen för “Krippe Falks” räkning. Gjerstad lät meddela att han inte alls hasplar.

özztroll

 

Anspelning på högerextrem författare

“Krippe  Falk” som trollkontot kallar sig är en anspelning på den högerextrema pseudonym-författaren Krister Falk. Krister Falk är författare till boken Vedergällning som bland annat saluförs av det nazistiska bokförlaget Arminius och släpptes av den fascistiska föregångaren till Arktos förlag, Nordiska Förlaget. I boken skriver författaren bland annat om hur ett nationalistiskt nätverk flyttar fram sina positioner i Sverige och därefter börjar avrätta invandrare och folkvalda politiker som går emot nationalisternas politik.

krippa1

Huruvida det verkligen är Magnus Gjerstad eller ej som ligger bakom trollkontot “Krippe Falk” är för närvarande okänt. Trollkontot i sig förnekar det. Magnus Gjerstad har i skrivande stund inte kommenterat det hela. Gjerstad är sedan tidigare känd i media som kommunjurist i Hässleholms kommun. Kommunjuristen Magnus Gjerstad har tidigare även beskyllts för att ha godkänt extremt dyra hyres- och köpeavtal utan att ha blivit tillfrågad om kostnader.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

9 kommentarer

9 Comments

 1. Danne

  2016-06-14 den 16:01

  Undrar om han trollar på arbetstid?

 2. Xx

  2016-06-12 den 17:44

  Trollen o fejkade konton skall bort från FB de hör inte hemma där fler borde anmäla falska konton

 3. Anders

  2016-06-12 den 16:58

  En privatperson kan inte heller undertrycka en annan privatpersons yttrandefrihet i en diskussion någonstans på internet. Yttrandefriheten är vår rätt gentemot staten att uttrycka våra åsikter utan att kunna straffas för dem, och inget annat.

 4. Teaflax

  2015-06-13 den 12:06

  Det är väl bara att fråga Gjerstad om definitionen av \”ynnest\”, då Krippakontot använder ordet helt och hållet fel (och varför är nästan alla nationalister så usla på att hantera sitt modersmål?)

  • Johan

   2015-06-15 den 16:22

   Behövs sånna som dig i världen. som gör halva jobbet. så kan sånna som jag lägga in en anmälan. bra jobbat! och tack!

 5. Dagma

  2015-06-13 den 10:28

  Jag uppmanar alla som läser detta att liksom jag skriva till Hässleholms kommunstyrelse och fråga hur de ställer sig till att en medarbetare aktivt bedriver nazistisk propaganda på social media, och hur det går ihop med deras värdegrund.
  Har hittar ni kontaktdetaljer:
  http://www.hassleholm.se/ovriga-sidor/dina-synpunkter-ar-viktiga/synpunkter-och-klagomal.html

 6. Ronnie

  2015-06-13 den 07:35

  I allt det pinsamma och även komiska är det lite skrämmande att en kommunjurist, med ganska stort inflytande, har sådana åsikter och kanske står bakom trollkontot. Berörda kommun borde genast utreda denne man och vad han skrivit.

 7. Redit Edit

  2015-06-12 den 15:40

  Herregud vad pinsamma nationalisterna är. Måste man starta fejkkonton för att man skäms över det man spyr ur sig så bör man gå och prata med farbror doktor. För det där är fan inte friskt.

 8. kalle

  2015-06-12 den 13:03

  hahah så jävla ägd nassen blev

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upp