Kontakta oss

INRIKES

Det här är SVT:s nya Kina-expert

Publicerat

den

PUBLIC SERVICE    Under tisdagen kablade SVT Rapport ut nyheten om läckta dokument som sägs bevisa att Kinas president beordrat hård repression mot den muslimska minoriteten i nordvästra Kina. Det är bara ett problem med storyn. Informationen kommer från tyska antisemiten Adrian Zenz som tror att han leds av gud.

I Rapport-inslaget framställs Adrian Zenz som Kinaexpert och antropolog. Men vad SVT inte nämner är att Adrian Zenz uttryckligen sagt att hans heliga mission mot Kina, homosexualitet och jämlikhet styrs av gud. Adrian Zenz är nämligen kristen fundamentalist och högerextremist. Eller som vanligt folk skulle beskriva det: skvatt galen.

Judarna ska förintas

Adrian Zenz tycker att judar som inte konverterar till kristendom ska förintas. I boken ”Worthy to Escape: Why All Believers Will Not Be Raptured Before the Tribulation” argumenterar han för hur världen och mänskligheten kommer påverkas när Jesus Kristus återvänder till jorden. Av allt att döma har Adrian Zenz inte särskilt varma känslor för judarna. I boken skriver han bland annat att judarna kommer uppfatta guds vrede som både en förbannelse och en välsignelse. ”Guds raffineringsprocess kommer förinta alla icketroende judar som vägrar möta kristus”, skriver han.

I samma bok likställer Adrian Zenz jämlikhet mellan könen med satanismen och argumenterar för att förbud mot barnaga är ett hot mot kristna värderingar.

Från tisdagens Rapport

Heltidsanställd aktivist

Den amerikanska journalisten Max Blumenthal har flera gånger faktagranskat Adrian Zenz påståenden. I Blumenthals granskningar framgår det även att Adrian Zenz är heltidsanställd aktivist. Zenz jobbar nämligen för den högerradikala frontorganisationen ”The Victims of Communism Memorial Foundation” som grundades av den ukrainska fascistledaren Lev Dobriansky som stred sida vid sida bredvid nazisterna under andra världskriget. Dobriansky var även en av grundarna av den högerextrema organisationen World Anti Communist League som finansierade och försåg terrororganisationer med vapen under större delen av 1970-80-talet.

I Sverige har organisationen uppmärksammats för sitt samröre med nazister som förekommit i utredningen om mordet på Sveriges statsminister Olof Palme.

Gud som syo-konsulent

Tillbaka till Adrian Zenz och hans hemliga dokument. Många har ifrågasatt äktheten i Zenz research och så kallade ”hemliga dokument”. Men hur kom det sig att en tysk katolik fick för sig att bedriva ett personligt korståg mot Kina? Tja enligt han själv verkar gud ha varit hans personliga syo-konsulent.

– Efter att ha avslutat min doktorsexamen kände jag guds ledning att fortsätta forska i kinesisk regeringsdokumentation, särskilt offentlig rekrytering och statistisk årsboksdata, säger Adrian Zenz i en intervju med kristna tidningen Premier Christianity.

 

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se