Kontakta oss

NOTISER

Död svensk treåring prydde riksdagspolitikernas julkort

Publicerat

den

julkort2STOCKHOLM| En elev på Konstfack i Stockholm har beslutat sig för att tacka politikerna som röstade för Sveriges nya flyktingpolitik med julkort. Julkorten lär inte bli speciellt uppskattat då de pryds av bilden på ett dött svenskt barn.

Regeringens julklapp till de flyktingar som söker en fristad undan våld och krig i Sverige bestod som bekant av ID-kontroller och ett utarmande av asylrätten. Regeringens ställningstagande togs tillsammans med de borgerliga partierna Kristdemokraterna, Sverigedemokraterna, Liberalerna och Moderaterna. Beslutet har upprört mängder med människor. En av de som har upprörts är konstfackeleven Emma Dominguez som protesterar genom att skicka julkort till politikerna. Det rapporterar nättidningen Altid.

Julkorten pryds av ett dött svenskt barn på en strand. En svensk version till den treåriga pojken, Alan Kurdi som spolades upp på en strand i Grekland tidigare i år. Bilden på treåringens döda kropp på stranden spreds av människor världen och kom att bli en symbol för västvärldens inhumana flyktingpolitik.

julkort

Till tidningen Altid säger konstfackeleven att julkortet ska skickas till samtliga politiker som inte röstade emot regeringens nya asylpolitik. Att hon valde ett svenskt barn ska bero på att Emma ville byta perspektivet och leka med tanken på huruvida politikerna hade röstat likadant om det var ett svenska barn som drunknade på grund av flyktingpolitiken.

Läs Altids intervju med Emma Dominguez här.

Text: Redaktionen
Foto:
Altid
redaktionen@aktuelltfokus.se