Kontakta oss

INRIKES

Sverigedemokrater och liberaler toppar listan över riksdagens värsta politikerparasiter

Publicerat

den

riksdagsskolketPOLITIKERKLASSEN| SD- och L-politiker toppar listan över vilka riksdagspolitiker som lever gott på den skattebetalda riksdagslönen samtidigt som de struntar i sina uppdrag. Det framgår efter en koll på sajten Riksdagsskolket.

Sverigedemokraterna toppar sajten riksdagsskolkets lista över riksdagens storskolkare. På storskolkarlistan som består av 20 riksdagsledamöter återfinns hela sju SD-mandat vilket är anmärkningsvärt då SD endast fick 13 procent i det senaste valet.

På andraplats kommer Socialdemokraterna där Katarina Köhler toppar hela storskolkarlistan. Totalt fem socialdemokrater återfinns på listan.

Tredjeplatsen knips av SD:s borgerliga kusiner i Moderaterna som har tre politiker på listan.

Enligt riksdagsskolket.se räknar sajten ut riksdagspolitikernas frånvaro på voteringar eftersom det är den enda situationen där formell närvaro tas. Antalet voteringar som politikern inte har röstat ja, nej eller avstår räknas som frånvaro.

riksdagsskolket2

När det kommer till partiernas genomsnittliga frånvaro är det de borgerliga partierna som sticker ut. Liberalerna, Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna, Moderaterna och Centerpartiet får tillsammans 69,8 procent. Övriga riksdagspartier får tillsammans 35,6 procent. Det parti som maskar mest är Liberalerna som bland annat förordar som anser att politikerlönerna borde höjas samtidigt som undersköterskor förtjänar lönesänkningar.

riksdagsskolket3
Källa: Riksdagsskolket.se

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se