Kontakta oss

UTRIKES

Donald Trump-maskerade högerextremister attackerade bokhandel

Publicerat

den

HÖGERVÅLDET Precis innan bokhandeln skulle stänga i lördags gick ett dussintal högeranhängare till attack. Nu har Momentum sammanställt en video där man ser hur de hotar personalen och försöker förstöra böcker och annat material.

Attacken mot bokhandeln Bookmarks Bookshop var inget spontant huligandåd – det var en politiskt motiverad attack mot den växande vänstern i Storbritannien. Bohandeln är nämligen Storbritanniens ledande socialistiska bokhandlare. I videoklipp filmat inifrån bokhandeln kan man se hur vissa av högeranhängarna är maskerade, varav minst en hade maskerat sig med Donald Trump-mask. Enligt högeranhängarna själva ville de göra en insats mot ”fake news” och ”bolsjevikisk hjärntvätt” men i videoklippet som Momentum har publicerat hör man hur de skriker hyllningsramsor till Donald Trump och högerextremisten Tommy Robinson.

Högeranhängarna tillhör en organisation som heter ”The People’s Charter Foundation – Make Britain Great Again”. Organisationen är öppna med sitt hat mot arbetarrörelsen och säger sig vilja bekämpa ”kulturmarxismen”. Ideologiskt säger de sig vara inspirerade av Burke och Disraeli. Ett av gruppens uttalade mål är att skapa lag och ordning i Storbritannien, vilket kan verka hycklande med tanke på att de själva bryter mot lagen.

Se Momentums video från attacken nedan.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se