Kontakta oss

INRIKES

MUF-ledningen ljög om nedtystade våldtäkter

Publicerat

den

MUF i Almedalen - Foto: Per Pettersson

INRIKES Förra veckan förnekade Moderata ungdomsförbundet att dess förbundsledning tystat ner våldtäkter som begåtts i ungdomsförbundet.  Nu erkänner helt plötsligt MUF-ordföranden Benjamin Dousa att ungmoderaterna ljög om våldtäktsskandalen.

Förra veckan förnekade MUF:s generalsekreterare, Fritz Lennaárd,   att ungdomsförbundet tystar ner sexuella övergrepp

”Nej, övergrepp tystas inte ner i ungdomsförbundet. Tvärt emot tycker vi att det är av största vikt att vi får reda på om något har hänt så att vi kan reagera och reda ut det inträffade. Vi uppmanar dessutom alltid till en polisanmälan. Det ligger i förbundets intresse att eventuella övergrepp utreds och hanteras korrekt”, Fritz Lennaárd till Expressen.

Till skillnad från Fritz Lennaárd väljer MUF:s förbundsordförande Benjamin Dousa att erkänna att ungdomsförbundet har brustit. Dousa erkänner bland annat att en våldtäktsmisstänkt politiker fått delta på aktiviteter som MUF har arrangerat. Samtidigt som mannen gick på MUF-aktiviteterna utsattes minst en våldtagen kvinna för grov smutskastning av sina förbundskamrater.

– Vi kan tyvärr konstatera att vi har brustit både i att delge information till partiet men även i att tillse att fattade beslut om att inte delta på aktiviteter följs, säger Benjamin Dousa, förbundsordförande för MUF till DN.

Källor: ExpressenDagens Nyheter


Kim Fredriksson

Kim.fredriksson@aktuelltfokus.se