Kontakta oss

INRIKES

Ebba Busch Thor tillsammans med våldsbejakande extremister

Publicerat

den

HÖGERN Kristdemokraterna partiledare Ebba Busch Thor tänker delta i en prosionistisk demonstration där arrangören stödjer Israels ockupation och drivs av en våldsbejakande rasideologi. 

Den 28 augusti hålls en manifestation mot bojkotten av israeliska varor. Manifestationen arrangeras av organisationen Sionistiska Federationen tillsammans med kampanjen stoppabojkott.se. Två av talarna kommer vara Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor och Liberalernas Birgitta Ohlsson, skriver Alliansfritt.

Ebba Busch Thors kärlek till förtryckarstaten Israel går långt tillbaka i tiden. Under ett besök i landet 2009 poserade hon glatt bredvid pansarvagnar i en T-shirt från den israeliska armén. När hon skulle väljas till partiledare kommenterade hon bilderna så här:

”Jag står upp för Israels rätt att försvara sig självt och sitt folk men är också fast övertygad om att vägen till fred går genom en tvåstatslösning och att parterna möts vid förhandlingsbordet.”

Nu är visan en annan när den brunblåa högern med Ebba Busch Thor i spetsen går sida vid sida med en sionistisk extremrörelse som förespråkar våld, trakasserier och fortsatt ockupation.

Arrangören Sionistiska federationen i Sverige är en del av World Zionist Organisation som ger stora bidrag till ockupationsmakten Israels illegala bosättningar. De stödjer aktivt våldsamma bosättare som mördar och trakasserar palestinska familjer och de drivs av ett rasideologiskt hat mot icke-judar.

Sionistiska federationen har tidigare fått skarp kritik från fredsrörelsen Judar för Israelisk-Palestinsk Fred (JIPF) för att vara en högerextrem rörelse med tydligt rasistiska inslag.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se