Kontakta oss

INRIKES

Nya bevis mot gripne nazisten i Eskilstuna

Publicerat

den

HÖGERVÅLDET| Tidigare i Augusti rapporterade Aktuellt Fokus att en veteran inom organiserade nazistkretsar ertappats av polis i Eskilstuna med bland annat molotovcocktails i sin bil. Nu har polisen hittat bevis som kopplar mannen till tidigare brandattentat.

Den 41-årige mannen som tidigare varit aktivt i Svenskarnas parti och Blood & Honour greps natten till måndagen den 1:a Augusti av polisen. Han ertappades med knallskott, rökbomber och molotovcocktails och omhändertogs misstänkt för att ha planerat mordbrand.

Aktuellt Fokus kunde rapportera att mannen sedan lång tid tillbaka har ett gediget brottsregister. Bland annat misshandel, hot mot tjänsteman och narkotikabrott går att finna på hans kriminella CV. Mannen ska även tidigare blivit dömd för ett brott med rasistiska förtecken, men straffet landade på bara 3 månader.

De nya bevisen som polisen i Eskilstuna har gentemot den 41-årige mannen är de rökfacklor han ertappades med. Enligt polisens uppgifter till Eskilstuna-kuriren ska rökfacklorna i mannens bil varit av samma sort som fanns på plats vid ”tiggarlägret” som brann 23 Juni i Vilsta. Polisen har även funnit bilder från samma läger på den misstänktes mobiltelefon.

– Det är uppenbart att han hyser ett agg mot tiggare och jag uppfattar det som att hans avsikt varit ett attentat mot ett tiggarläger, har åklagare Anna Asklöf vid omhäktningsförhandlingen uppgett till Eskilstuna-kuriren.

Förutom bilderna på mobilen har polisen gått igenom sex hårddiskar som tillhört mannen. Där har man funnit en kartläggning av en lokal politiker i Eskilstuna tillsammans med kartor där flera läger markerats. Åklagaren vill gå igenom ytterligare material bestående av ett antal digitalkameror och flera hårddiskar innan utredningen är klar.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se