Kontakta oss

NOTISER

Efter demonstrationen: Stockholmshem ändrar sig, Walla Scen får vara kvar

Publicerat

den

8marsaaa

Förbundet Allt Åt Alla demonstrerar

STOCKHOLM| Efter den stora demonstrationen på Valla torg sön 18/10, där boende i området manifesterade mot Stockholmshems aviserade hyreschock och att Walla scen skulle kastas ut, backar nu Stockholmshem. Walla scen får vara kvar tills byggnaden rivs, vilket inte kommer ske förrän om flera år.

 – Vi tycker det är viktigt med kulturverksamhet i våra bostadsområden och därför har vi gjort det möjligt för Walla scen att vara kvar på korttidskontrakt, säger Karin Stener, kommunikationschef på Stockholmshem till tidningen Mitt i (1)
Att kulturen får vara kvar på Valla torg är goda nyheter, utan Walla scen skulle området bli mycket fattigare. Många boende har uttryckt sin glädje över att Stockholmshem inte tänker göra om kultur huset till en byggbarack under renoveringstiden. Om några år, när det är dags att riva huset, hoppas Walla scen att Stockholmshem kan erbjuda dem en ny lokal i området.
 – Vi blev lite förvånade, när Karin Stener meddelade att vi får vara kvar. Men självklart är vi jätteglade att Stockholmshem lyssnade på protesterna från oss som bor och arbetar runt Valla torg. Att de nu väljer att låta kulturhuset vara kvar betyder mycket för området, säger Bengt Rydén, ansvarig för Walla Scen
vallatorg2

En del av demonstranterna på Valla torg

Pappersarbetet om förlängda kontrakt och annat praktiskt är inte klart ännu, men Walla Scen har löpande kontakt med Stockholmshem.
Den närmaste tiden kommer Walla scen, förutom att bjuda på kultur på kvällarna, fungera som ett centrum för boendeinformation angående Stockholmshems renoveringsplaner. Tillsammans med aktivister från bland annat. Allt åt alla, erbjuder Walla scen ett öppet hus på dagarna där boende kan samlas och koordinera sitt motstånd mot hyreschocken Stockholmshem aviserat.
– Att Walla scen får vara kvar betyder inte att kampen om rimliga hyresnivåer och meningsfullt inflytande från de boende är över när det gäller renoveringarna i området. Stockholmshems bud om 50%-iga hyreshöjningar och evakueringstider på över ett år är fortfarande helt oacceptabelt, säger Anders, aktivist från Allt åt alla.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se