Kontakta oss

NOTISER

Sergels Torg fylldes av människor – Tusentals skanderade ”Refugees Welcome!”

Publicerat

den

plattan1

STOCKHOLM| Gårdagens utlovade demonstration i Stockholm samlade tusentals människor på Sergels Torg. När det var som mest folk på plats kunde man knappt se de stora svart och vita plattorna på torget.

Arrangörerna från aktivistnätverket Linje 17 hade hoppas på en rejäl uppslutning och en rejäl uppslutning blev det. Tusentals människor strömmade till Sergels Torg vid utsatt tid och ett stort mediauppbåd följde demonstrationen där politikerklassen inte tilläts talartid.

Bakgrunden till att politikerklassen inte erbjöds att delta var på grund av politikernas egen skuld i den inhumana flyktingpolitik som innebär att människor som bland annat flyr från salafistiska Daesh pågående folkmord tvingas ta osäkra flyktvägar från Mellanöstern till Europa via Medelhavet. En flyktväg som har inneburit tiotusentals dödsoffer de senaste åren. Inför demonstrationen på Sergels Torg kallade aktivistnätverket Linje 17 statsminister Stefan Löfvén för hycklare.

plattandemo1

Vägrade politisk korrekthet – Valde klarspråk istället

Under Förbundet Allt Åt Allas tal valde talaren att välja bort de politiskt korrekta flosklerna som har spridits från etablissemanget den senaste tiden. Istället valde Allt Åt Alla att tala klarspråk om det demokratiska underskottet i ekonomin och vikten av att syna de som tjänar på det nuvarande systemet.

När det kom till området pengar konstaterade Allt Åt Alla att det finns resurser att ta från men det är bara det att de är väldigt orättvist fördelade som det ser ut idag. Därefter pekade talaren ut H&M:s Stefan Persson och IKEA:s Ingvar Kamprad, två personer som tillsammans äger mer än vad Sveriges halva befolkning gör tillsammans.

Se Allt Åt Allas tal nedanTalarlistan var lång

Politikerklassens frånvaro innebar att de människor som har praktisk erfarenhet av flyktingmottagande, antirasism och asylrätt kunde få ut sitt budskap till folkhavet i Stockholm. De som höll tal på plats var bland annat Rojavakommittéerna, som organiserar stöd och hjälp till kurderna i norra Syrien.

RFSL Newcomers, ett nätverk för HBTQ-flyktingar.

Ingen Människa är Illegal Stockholm, som gör ett jättejobb för papperslösa och asylsökande i Stockholm.

Ghayath Almadhoun, palestinsk-syrisk poet som skrivit den hyllade diktsamlingen ”Till Damaskus”.

Juma, som flytt från Afghanistan, berättade om sina erfarenheter av att ta sig in i ”fort Europa”.

Maria-Teresa Tess Asplund, mångårig asylaktivist numera aktiv inom Asylrörelsen.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se