Kontakta oss

INRIKES

Ekis Ekman slaktade Magnus Utvik

Publicerat

den

INRIKES Totalknock. Så kan man sammanfatta Kajsa Ekis Ekman debatt mot s-författaren Magnus Utvik i isoleringsfrågan om Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna.

S-författaren Magnus Utvik tycker inte att det är konstigt prata om ytterlighetspartier och att klumpa ihop Sverigedemokraterna med Vänsterpartiet. I en debatt med den systemkritiska författaren och debattören Kajsa Ekis Ekman försvarade han sin liberala retorik genom att måla ut Vänsterpartiet som ett hot mot demokratin.

– SD har kommit in som en stark politisk kraft i riksdagen. Då är det inte så konstigt om man som borgerlig eller liberal väljare klumpar ihop dem och ser att båda står för två ytterligheter i svensk politik och har sin grund i totalitära ideologier, säger Magnus Utvik i Kultur-Expressen.

När Kajsa Ekis Ekman fick ordet frågade hon Magnus Utvik varför han inte är lika konsekvent mot högerpartierna. I Sverige har Moderaterna bland annat motsatt samtliga försök till rösträtt och demokrati. Moderaterna stöttade även apartheidregimen i Sydafrika samtidigt som man fortsätter stödja apartheid i Israel i nutid. Enligt Ekis Ekman är Magnus Utviks liberala argument inget annat än slapp demagogi.

– Framförallt är det slappt och det är demagogi. Det är ett sätt att inte tala om sakfrågor. När vänstern kräver gratis glasögon för barn, nej då ska vi i stället tala om kommunism! Alla partier har en dålig historia. Moderaterna har varit emot rösträtt, Liberalerna har stött kriget i Irak, Centern har kopplingar till nazismen. Om man ska gå till historien finns det inget parti som man kan rösta på, förutom möjligen Miljöpartiet. Men flyktingöverenskommelsen, hur många har inte dött på grund av den?

Under debatten fortsatte Magnus Utvik sina angrepp mot Vänsterpartiet. Utvik försökte bland annat utmåla Vänsterpartiet som ett hot mot demokratin på grund av Sovjets historia förra århundradet. Det fick Kajsa Ekis Ekman att ställa honom mot väggen genom att fråga honom om han tror att Vänsterpartiet är ett diktatoriskt parti.

– Tror du att om Vänsterpartiet får inflytande, då får vi diktatur i Sverige?

Ekis Ekmans fråga fick Magnus Utvik att krypa till korset.

– Om man får inflytande idag så tror jag inte det, svarade en märkbart pressad Magnus Utvik.

Se debatten här nedan.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se