Kontakta oss

INRIKES

Ekis Ekman trött på medias krigspropaganda – reser till Venezuela och rapporterar

Publicerat

den

INRIKES/UTRIKES Författaren och debattören Kajsa Ekis Ekman är trött på mainstream medias rapportering om Venezuela. I ett uttalande kallar hon rapporteringen för: ”krigspropaganda, dåligt förklädd till journalistik” skriver hon i ett uttalande. Därför åker hon nu till Venezuela för att undersöka hur situationen är på riktigt.

De senaste veckorna har Venezuela återigen drabbats av politisk turbulens.  Utan att ha blivit vald utropade högeroppositionens, Juan Guaidó, sig till Venezuelas president. Relativt snabbt fick han fick han stöd och erkännande av USA:s president Trump, Storbritanniens premiärminister Theresa May, Brasiliens president Bolsanaro och Frankrikes president Emanuel Macron. Samtidigt började våldsamma delar ur högeroppositionen att gå på myndigheter, blockera motorvägar och attackera blåljuspersonal. Vilket resulterat i att våldsamma konfrontationer och dödsfall.

Att västerländska medier, däribland svenska, har intagit en unison inställning till att utmåla Venezuelas politiska styre som Sydamerikas värsta hot, står utom rimligt tvivel. Någon som har tröttnat på den enögda beskrivningen av Venezuela är den frispråkiga författaren Kajsa Ekis Ekman. Internationellt känd för att ha avslöjat det omfattande maktmissbruket och korruptionen inom EU och för sina avslöjanden inom surrogatindustrin. I ett offentligt uttalande uppger Ekis att hon åker till Venezuela för att visa allmänheten hur verkligheten i Venezuela ser ut på riktigt, bortom mainstream mediernas krigspropaganda.

”Jag blir otroligt beklämd av denna krigspropaganda, dåligt förklädd till journalistik, som har tagit över alla våra medier, tyvärr även stora delar av vänstermedia. Att USA och EU bestämt att det är de som avgör vem som är president i landet, inte folket själva – och att medierna upprepar att detta ”är demokrati!”.” skriver Kajsa Ekis Ekman.

Ekis uppger att hon kommer försöka publicera uppdateringar från Venezuela på sin Facebook-sida. Hon uppger även att hon längre fram, kommer skriva en hel artikel om situationen i landet.

”Jag funderade på att skriva en mediekritisk artikel, men kom fram till att det inte räcker, då jag tror att det alla vill veta är hur det faktiskt ligger till. Vi behöver inte ytterligare en som lägger sitt ideologiska raster på en situation de inte känner till. Jag kommer försöka posta några uppdateringar under veckan, men annars kommer det en artikel längre fram.” skriver hon.

Följ Ekis Ekman på Facebook för framtida uppdateringar!

Maria Johansson
maria.johansson@aktuelltfokus.se