NOTISER

Erdogan attackerar fackföreningar och välgörenhetsorganisationer

TURKIET| Turkiets president Recep Tayyip Erdogan har skrivit under det första dekretet sedan undantagstillstånd infördes i landet till följd av statskuppförsöket för en dryg vecka sedan. Nu attackeras fackföreningar och välgörenhetsorganisationer.

Erdogan attackerar nu fackföreningar och välgörenhetsorganisationer i att krossa allt politiskt motstånd. Det handlar allt mindre om kuppen och allt mer om att stärka Erdogans diktatur. Han nbeordrar nu att 1 043 privatskolor ska stängas och förlänger perioden som misstänkta kan hållas i häkte utan åtal till 30 dagar. Han har också beordrat stängning av 1 229 välgörenhetsorganisationer och stiftelser, 19 fackföreningar, 15 universitet och 35 medicinska institutioner som påstås ha kopplingar till den så kallade Gülenrörelsen. Men det handlar om att slå brett mot alla politiska motståndare till AKP och den nationalkonservativa regering.

Undantagstillståndet ger bland annat presidenten rätt att stifta nya lagar utan att gå via parlamentet, och möjlighet att begränsa medborgarnas rättigheter.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

3 kommentarer

3 Comments

 1. Per Gren

  2016-08-01 den 19:39

  så länge du bor och äter lokjalt och inte åker med på något statligt jippo. Kan vara svårt att veta men som båtturer eller guidning kan militären vara huvudman bakom. Frågfa på plats!

 2. Kristina Zanotti

  2016-07-30 den 17:36

  Jag har planerat att resa till norra cypern men med tanke på Erdogan i Turkiet är jag tveksam. Stöder jag Erdogan om jag reser till Norra Cypern?

  • Bengan

   2016-08-07 den 22:51

   Hur dum kan man vara även om du åker till Jokkmokk svar ja

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upp