Kontakta oss

NOTISER

Erdogan attackerar fackföreningar och välgörenhetsorganisationer

Publicerat

den

TURKIET| Turkiets president Recep Tayyip Erdogan har skrivit under det första dekretet sedan undantagstillstånd infördes i landet till följd av statskuppförsöket för en dryg vecka sedan. Nu attackeras fackföreningar och välgörenhetsorganisationer.

Erdogan attackerar nu fackföreningar och välgörenhetsorganisationer i att krossa allt politiskt motstånd. Det handlar allt mindre om kuppen och allt mer om att stärka Erdogans diktatur. Han nbeordrar nu att 1 043 privatskolor ska stängas och förlänger perioden som misstänkta kan hållas i häkte utan åtal till 30 dagar. Han har också beordrat stängning av 1 229 välgörenhetsorganisationer och stiftelser, 19 fackföreningar, 15 universitet och 35 medicinska institutioner som påstås ha kopplingar till den så kallade Gülenrörelsen. Men det handlar om att slå brett mot alla politiska motståndare till AKP och den nationalkonservativa regering.

Undantagstillståndet ger bland annat presidenten rätt att stifta nya lagar utan att gå via parlamentet, och möjlighet att begränsa medborgarnas rättigheter.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons