Kontakta oss

UTRIKES

Erdogans toppchef hånar Ann Linde på Twitter

Publicerat

den

På bilden: Fahrettin Altun, Vladimir Putin och Recep Tayyip Erdogan

NATO   En av Erdogans närmaste män dissar  och hånar Ann Linde offentligt. ”hon ser oss rakt i ögonen och ljuger” skriver han på Twitter. 

I början av veckan sade Turkiets diktator Recep Tayyip Erdogan nej till ett svenskt Nato-medlemskap. Skälet, ska enligt Erdogan vara att Sverige och Finland vägrat utvisa 33 svenska och finska medborgare med kopplingar till den muslimska Gülen-rörelsen, Kurdistans Arbetarparti (PKK) och socialdemokratiska Folkets Demokratiska Parti (HDP). Turkiet vill också att Sverige slår ner hårt på kurdiska rörelser i Sverige och återupptar de vapenleveranser som avbröts i och med Turkiets invasion av Nordöstra Syrien 2019.

För att blidka Erdogan-regimen så gick utrikesminister Ann Linde under Fredagen ut med ett inlägg på microbloggen Twitter och skrev att Kurdistans Arbetarparti har varit terrorklassat i Sverige sedan 1984. Då blev hon hånad av Erdogans kommunikationschef Fahrettin Altun som beskrivs som en av diktatorns närmaste män. Altuns eget Twitter-konto har 2 miljoner följare. Som en kommentar till Lindes inlägg skriver han bland annat följande.

”Detta är desinformation i namnet av att bekämpa desinformation. Sverige gör ingen ansträngning att stoppa PKK:s propaganda, insamlingar eller rekryteringar.”

”Ärlighet varar bäst Ann Linde. Du ser oss rakt i ögonen och fortsätter att ljuga. Om Sverige verkligen ser PKK som en terroristorganisation så  måste ni göra vad som är nödvändigt.”, skriver Altun på Twitter.

Folkets Försvarsenheter – YPG, är den socialistiska, feministiska och direktdemokratiska militära enhet som besegrade Islamska Staten i Nordöstra Syrien.

Flera demonstrationer planeras

Flera demonstrationer planeras runtom i landet för att kräva ett stopp på Turkiets utpressning. Torsdag den 26:e maj planeras en demonstration på Möllevångstorget i Malmö och på Järntorget i Göteborg.

En av arrangörerna är Kurdiska Demokratiska Samhällscentret. I ett pressmeddelande skriver organisationen att regeringen inte bör ägna ägna sig åt kohandel med Turkiet.

”Vi kräver att den svenska regeringen inte ska ägna sig åt kohandel med Turkiet samt att regeringen ska ta ställning för kurdernas frihetskamp och svensk-kurders rättigheter. Vi vill inte vara en spelbricka som andra utnyttjar i det storpolitiska spelet.”

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se