Kontakta oss

INRIKES

Rasistisk ÖIS-topp utnyttjar ungdomar som svart arbetskraft

Publicerat

den

GÖTEBORG Matz Thorsson är en välkänd person inom fotbollsvärlden. Han är en varm supporter till Öis och sitter i fotbollsstyrelsen. Som ägare till Metallservice AB och ledamot i flera företag sitter han på en ansenlig förmögenhet.

Thorsson har rykte om sig att vara generös mot Öis och har flera gånger hjälpt till att kontraktera spelare. Utåt sett är han en rekorderlig man. Men Matz Thorsson har också en annan sida – han utnyttjar och lurar unga anställda.

Aktuellt Fokus har blivit kontaktad av modern till en 17-årig flicka som blivit blåst på flera månadslöner.

Flickan, som vi kan kalla Stella, började i juli 2016 ett extrajobb på Göteborgs Vandrarhem, där Thorsson är VD. Under tiden hon har arbetat där har det varit konstant strul med löneutbetalningarna.

”Sen kom jan och hon fick ingen lön för nov eller dec”

Modern berättar för Aktuellt Fokus: ”Hon började där juli fick tjata om utbetalningar fick två stycken sep okt. Sen kom jan och hon fick ingen lön för nov eller dec. Jag krävde specar etc. Till slut kom en i mitten av feb. Däri framkom det att hon jobbat typ 267 timmar å fått 14593 den 27 dec på hennes konto…. ö nä. Det är ju en lön på typ 55 kr/tim”

Modern kontaktade alltså Matz Thorsson via mail när Stella tröttnat på att inte få ut vare sig lön eller lönespecifikationer. Stella och modern misstänker starkt att Thorsson betalat Stella svart de gånger hon fått lön. Detta utan hennes vetskap. Stella har inte ens fått ett anställningskontrakt trots påtryckningar. Matz Thorsson utnyttjar alltså helt kallsinnigt unga okunniga människor i sina företag.

Svarar rasistiskt

När Stella kontaktar Thorsson om den obetalda lönen via SMS den 24/2 får hon ett svar av sin arbetsköpare som är rasistiskt och djupt kränkande.

Modern har polisanmält Matz Thorsson. Aktuellt Fokus har sökt Thorsson för en kommentar. Han meddelar att han tänker göra en motanmälan.

 

Loan Sundman
loan.sundman@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons