Kontakta oss

INRIKES

SD-toppen attackerade Sven Melander efter skämt – Skyller på Aktuellt Fokus!

Publicerat

den

YTTRANDEFRIHETEN| När komikern Sven Melander skojade om SD-topparna Jimmie Åkesson och Mattias Karlsson gick den sistnämnde ut på Facebook och påstod att Melander är kommunist. När Aftonbladet frågade varför försökte Mattias Karlsson skylla ifrån sig på Aktuellt Fokus.

När Aftonbladet frågar Sven Melander om han är kommunist svarar han nej – han har aldrig varit kommunist, något som SD-toppen Mattias Karlsson påstår till sina 15700 följare på Facebook.

Anledningen var att Sven Melander skojade om att Mattias Karlsson och SD-ledaren Jimmie Åkesson är landsförrädare och jämförde deras Sverigebild med att heja på Norge i skidåkning.

”Varför försvarar den rolige mysfarbrorn Sven Melander massinvandringen till Sverige? Varför försvarar han kvinnliga artister som säger att de hatar alla män? Varför säger han att alla män är kollektivt skyldiga till våldtäkt? Varför kallar han mig och Åkesson för landsförrädare för att vi i utländsk media har berättat om ett antal faktabaserade och fullt verifierbara samhällsförändringar av negativ karaktär som massinvandringen till Sverige för med sig? Det enkla och föga förvånande svaret tycks vara: – därför att han är kommunist.” skriver Mattias Karlsson.

Därefter nämner Mattias Karlsson Aktuellt Fokus och försöker styrka sitt påstående genom att peka på Sven Melanders tidigare engagemang i Arbetarnas Bildningsförbund (ABF) och anti-krigs-rörelsen FNL. Förutom det anklagar han även Aktuellt Fokus för så kallad ”vänsterextremism”.

”Åtminstone om man skall tro den vänsterextrema tidningen Aktuellt i fokus, som stolt basunerar ut denna uppgift. Innan Melander gick in i rollen som rolig mysfarbror, så arbetade han som journalist på Aftonbladet. Han har uppgett att han har sina politiska rötter i den socialistiska folkrörelsen ABF, där både socialdemokraterna och olika kommunistiska organisationer återfinns bland medlemsorganisationerna. Därefter ’radikaliserades’ han enligt egen utsago och sögs in i FNL-rörelsen, där det kommunistiska inflytandet var stort”, skriver Mattias Karlsson.

Kim Fredriksson från Aktuellt Fokus kommenterar:
– Trafiken till sajten började öka mer än normalt och det beror sannolikt på den gratisreklam Mattias Karlsson har gett oss. Att han kallar oss för vänsterextremister rör varken mig eller någon annan på redaktionen i ryggen. Han får väl tycka vad han vill men det hade ju inte skadat om Mattias Karlsson kunde lära sig att debattera sakligt för just nu beter han sig som en ärkemupp.

Se Sven Melanders omtalade klipp nedan.

 

Maria Johansson
maria.johansson@aktuelltfokus.se