INRIKES

Facebookgrupp för vakter i Malmö sprängfylld med rasism och våldsglorifiering

ee049bbb-1fa2-4722-8281-f974f7562b00MALMÖ| Malmövakter skriver rasistiska kommentarer och skryter om sitt bruk av övervåld i en Facebookgrupp. Det enligt Aftonbladet.

Gruppen består endast av 24 medlemmar och uppges vara dold. Vad medlemmarna har gemensamt är att de alla jobbar på de tre största krogarna i Malmö. I gruppen har det framkommit grov rasism och våldsglorifiering som hyllas av samtliga medlemmar i gruppen.

Medlemmerna är samtliga anställda på vaktbolaget Securitas. Enligt Aftonbladet arbetar de inte bara inom Malmös nöjesliv, utan även som vakter och vaktchefer under dagtid vid ett köpcentrum.

Vad vakter får och inte får göra är hårt reglerat enligt svensk lag och förordnas via Polismyndigheten. Bland annat har vakter tystnadsplikt om vad som händer på arbetspasset. De får inte heller använda mer våld än nödvändigt och måste också uppträda hövligt gentemot allmänheten. Om det skulle vara så att de bryter mot något av detta kan de få sitt förordnande indraget.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

1 kommentar

1 kommentar

  1. Anna Jansson

    2016-10-25 den 07:28

    Vidrigt, vet att de har tagit massor av förnedrande bilder på gäster som varit onyktra eller människor som Etage/ centerliter & Gram inte vill ha på sina krogar, min bror har jobbat där som vakt i 6 månader men slutade för att ägaren krävde att han skulle vara kaxigare & bara neka alla utlänningar att få komma in. Att krogvärlden har sådana har sådana här människor i dörren är tyvärr inte ovanligt men att Securitas inte har bättre koll Vilks som dem har som anställda är skandal!!!

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upp