Kontakta oss

INRIKES

Finansministern bryter mot riksdagens regler

Publicerat

den

INRIKES Flera riksdagsledamöter är missnöjda med finansministern Elisabeth Svantessons frånvaro i riksdagen. Enligt reglerna ska hon svara på frågor och debattera frågor som ställs inom två veckor vilket Svantesson inte gjort. Enligt Svantesson är hon upptagen med politiken på annat håll samtidigt som hennes sociala medier får det att framstå som att hon är på semester.

Allt fler riksdagsledamöter är missnöjda med finansministern, rapporterar Sveriges Radio. Anledningen är att riksdagsledamöterna väntat flera månader på att få svar på sina interpellationer. Enligt riksdagsordningen ska en minister svara på interpellationer inom två veckor.

– Det är respektlöst. Man hanterar inte riksdagen så här. Vi har regler för att de ska följas, säger skatteutskottets ordförande, Niklas Karlsson (S), till Sveriges Radio.

Svantesson skyller på att hon är upptagen och inte kan bemöta interpellationerna förrän 26 maj. Enligt henne beror det på att Sverige för tillfället är ordförandeland i EU.

Svantesson är också aktiv på flera sociala medier vilket ger en annan bild av vad hon lägger sin tid på. Trots att hon påstår sig vara fullt upptagen under perioden har hon också fullt med tid till både semester till bergslagen och träning.

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se