Kontakta oss

NOTISER

Flera rasistiska hot mot Kronanskolan i Trollhättan

Publicerat

den

original
TROLLHÄTTAN |Polisen utreder minst sex olika hot efter den rasistiska skolattacken i Trollhättan, uppger SVT Nyheter Väst. Det handlar om hot på nätet, men också om mejl som skickats till skolans rektor. Hotet som mejlades till rektorn på Kronan skickades bara några dagar efter attacken. Avsändaren skriver bland annat att de är redo för nya attacker mot skolan samt att ”om ni inte tar bort invandrare så kommer vi att bränna ner skolan”.

Hotbilden mot skolan anses dock inte allvarlig. Polisen jobbar med att spåra IP-adresser för att ringa in avsändarna. De väktare som har funnits på Kronan sedan attacken ska vara kvar i åtminstone två och en halv vecka till. Skolan ska också vara fortsatt låst för utomstående och det kafé som sitter ihop med skolan öppnas först klockan 15.00 på dagarna, uppger Trollhättan stads säkerhetschef för SVT Nyheter Väst.

Läget fortfarande allvarligt för en knivhuggen lärare
Den lärare som angreps vid skolattentatet i Trollhättan är fortfarande så allvarligt skadad att polisen inte har kunnat höra honom. Sjukhuset beskriver läget för den 41-årige läraren som allvarligt men stabilt. Det var när läraren uppmanade gärningsmannen Anton Lundin Pettersson att ta av sig masken som han blev nerstucken. Han fick allvarliga skador och vårdas i respirator.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se