Kontakta oss

NOTISER

Norsk högerpolitiker sympatiserar med barnamördaren Anton Lundin-Pettersson – Skyller skolmorden på muslimerna

Publicerat

den

frp2
NORGE/TROLLHÄTTAN
| Den norska högerpolitikern Claus Forberg har gått ut på Facebook och skrivit att hans sympatier ligger hos den SD-vänliga barnamördaren Anton Lundin-Pettersson och att skolmorden egentligen är muslimernas fel. Politikern representerar regeringspartiet Fremskrittspartiet i kommunstyrelsen i Kragerø.

Fremskrittspartiet beskrivs som mildare och mer borgerliga än Sverigedemokraterna men på senare år har partiet trots allt blivit radikaliserade i sin högerreaktionära politik. I valrörelsen krävde partiet etnisk segregering för romer. I Sverige har Sverigedemokraterna velat samarbeta med FrP sedan länge. Frp har emellertid ansett att SD är för rasistiska och avfärdat SD:s inhumana assimileringspolitik.

Partiet har trots sitt tidigare ljumna borgerliga yttre lockat till sig en flora av rasistiska högerradikaler. En av de mest kända är den norska barnamördaren Anders Breivik som sprängde regeringsbyggnaden i Oslo och mördade ett 69 personer på ett socialdemokratiskt ungdomsläger på arbetarrörelsens ö, Utöya.

FrP-politikerns utspel gjordes i en stängd Facebook-grupp för norska rasister och högerradikala vid namn ”Stopp den ekstreme masseinnvandringen”. Politikern som även sitter som representant i kommunstyrelsen menar att han har förståelse för Anton Lundin-Petterssons känsla av vanmakt som kan ha legat bakom morden på barn och lärare på skolan i Trollhättan.

frp1

Skolmorden är muslimernas fel

Claus Forberg menar att barnamördarens dåd är muslimernas fel och att muslimerna är i färd att förändra det norska samhället totalt.

– Det är den förda politikken i Norge och Sverige, der man ger efter för muslimer i Norge säger den norska politikern till NRK.

Forberg har tidigare försvarat sin tidigare partikamrat Anders Breivik genom att ursäkta Breiviks politiskt motiverade massmord med att Breivik ska ha varit mentalt instabil.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se