Kontakta oss

INRIKES

Flickans egna ord: Hanif Bali ville ta min oskuld

Publicerat

den

INRIKES    Bali försökte övertala den minderåriga flickan att låta honom ta hennes oskuld. I utbyte skulle han ska hjälpa henne få en karriär inom Moderaterna. Det säger den nu 17-åriga flickan som har polisanmält den moderata riksdagsledamoten.

Först gav han henne råd och löften om att hjälpa henne lyckas inom politiken. Därefter försökte han övertala den då 15-åriga flickan att förlora sin oskuld till honom. Det säger den 17-åriga flickan som har polisanmält Hanif Bali för utnyttjande av barn för sexuell posering. I en intervju med HD-Sydsvenskan berättar 17-åringen sin version om hur det gick till när hon och Hanif Bali träffades sista gången under sommarlovet 2020.

Ville ta hennes oskuld

– Vi tittade på en serie och satt i hans soffa och så började han göra närmanden.

– Alltså, jag märkte ju att han ville ha sex med mig och då sa ju jag till honom att jag är oskuld för jag har inte velat ha sex med någon om det inte är rätt person. Och då sa han “jag tror att jag skulle kunna vara en bra första”, säger 17-åringen till HD-Sydsvenskan.

Enligt 17-åringen var hon och Hanif Bali vänner på Facebook till så sent som förra veckan. Aktuellt Fokus har tidigare även kunnat visa att Hanif Bali haft kontakt med 17-åringen på Twitter efter han påstått att han blockerat henne på sociala medier. Inför Sydsvenskans reporter visar 17-åringen hur Hanif Bali ”superlajkade” hennes Tinderprofil tre månader efter dom träffats första gången.

– Jag var 16 då, och det visste han, säger hon.

Vände sig till Moderaterna

På frågan varför det tagit så lång tid för henne att anmäla svarar flickan att hon först inte vågade. Sedan anklagades M-toppen Torbjörn Tegnhammar för sexuella trakasserier av kvinnliga partikamrater. Efter att Torbjörn Tegnhammar tvingades lämna sina uppdrag och avgick från Moderaternas partistyrelse valde flickan att kontakta Moderaterna istället för att polisanmäla.

– Det var det som fick mig att tänka på att anmäla till partiet. Att det var ett alternativ. Sedan tänkte jag att jag skulle göra det så fort som möjligt så att jag inte gör det under valrörelsen.

På frågan om hon inte ville ha den här mediala uppmärksamheten svarar flickan verkligen inte.

– Nej, verkligen inte. Det var därför jag gjorde det inom partiet för jag tänkte att det fanns en mindre risk att det skulle komma ut då. För om jag gör en polisanmälan så blir det offentligt.

 

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se