Kontakta oss

INRIKES

Avgick efter sextrakasserier – behåller arvodet på 66 209 kr/mån

Publicerat

den

Foto: Wikicommons

INRIKES Moderata toppolitikern Torbjörn Tegnhammar tvingades lämna sina uppdrag efter misstankar om sextrakasserier. Som plåster på såren kommer Tegnhammar kunna casha ut 66 209 kronor i månaden på skattebetalarnas bekostnad.

Aktuellt Fokus har tidigare rapporterat om hur den tidigare Moderattoppen Torbjörn Tegnhammar sextrakasserat tre kvinnor med kopplingar till partiet och senare valt att avgå.

Nu rapporterar Sydsvenskan att Tegnhammar ansökt om ett omställningsstöd vilket innebär att han kommer få 85 procent av hans årsarvode, det vill säga 66 209 kronor i månaden. Enligt ansökan kommer han få pengar i 18 månader fram till och med mars 2023.

Omställningsstödet kan minska om han under den tiden skulle få en ny inkomst.

Flera skandaler

Tegnhammar blev känd utanför Malmö när han 2018 uttalade sig om att arbetslösa inte skulle få hyra bostäder av Malmös kommunala bostadsbolag. Tegnhammar som nu är arbetslös behöver dock inte oroa sig för att bli hemlös då han bor i en villa värderad mellan 2,7 till 3,6 miljoner kronor.

En annan skandal under pandemin handlade om hur kommunen öppnade upp för hemkörning av alkohol. Hemleveranserna innebär att tillståndsenheten fick anställa ny personal och ha helgöppet till en stor extra kostnad. En granskning av hemleveranserna visade det sig att Tegnhammar och hans moderatkollega stod för hälften av beställningarna.

Stöd röd journalistik – bjud på en kopp kaffe! ☕☕☕ Swisha en tjuga eller valfri slant till: 0720201984! ✌ (betalningsmottagare k.fredrikssom)

 

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se