Kontakta oss

INRIKES

Förslaget: ”Peka ut nazisterna som fotbollssupportrar så blir det fart på snuten”

Publicerat

den

Polisbil. Foto: Aktuellt Fokus
Foto: Aktuellt Fokus

HÖGERVÅLDET NMR-nazisternas beteende har lett till starka reaktioner från allmänheten. Men trots att nazisterna gett sig på människor fysiskt, försökt råna journalister och hotat människor har polisen valt att hantera nazisterna med silkesvantar. Nu föreslår människor att polisen borde behandla nazisterna på samma sätt som dom behandlar fotbollssupportrar.

Så fort Nordiska Motståndsrörelsen anlände till Visby började deras medlemmar bete sig som regelrätta huliganer i Almedalen. Nazisternas agerande och avsaknaden av åtgärder från polisens sida har lett till starka reaktioner från allmänhetens sida. Flera personer uppges ha blivit fysiskt konfronterade av NMR-nazister under dagen. Tidigare idag kunde vi bland annat berätta om hur Aktuellt Fokus journalist, Jonas Lundgren, blev utsatt för ett rånförsök. Men istället för att avvisa nazisterna från Visby har polisen valt att skydda NMR:s planerade aktiviteter under Almedalsveckan.

En av alla som har reagerat på polisens bristfälliga hantering av Almedalsveckan är Djurgårdssupportern Calle som skriver att folk borde börja peka ut NMR-nazisterna som fotbollssupportrar. På så sätt skulle det bli fart på polisen.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se