Kontakta oss

INRIKES

NMR-nazist försökte misshandla 13-årig flicka

Publicerat

den

HÖGERVÅLDET En flicka i 13-års åldern slängde ett nazistiskt flygblad på marken. Då blev hon konfronterad av nazistiska NMR och utsatt för misshandelsförsök mitt i centrala Boden.

I Boden har den nazistiska terrororganisationen Nordiska Motståndsrörelsen tillåtits ha valtält under valrörelsen. Ett beslut som har fått väldigt många bodensare att reagera med avsky. Idag protesterade flera barn i 12-13-års åldern mot nazisternas närvaro. Vilket kunde slutat illa efter att nazisterna konfronterade barnen fysiskt. Till SVT berättar en restaurangägare hur han blev vittne till hur en av nazisterna gav sig på en liten flicka i 13-års åldern.

– Jag stod och tittade på allt bakom staketet till min restaurang då jag såg en liten flicka som kastade NMR:s flygblad på marken tillsammans med några andra ungdomar, säger restaurangägaren till SVT Norrbotten.

Efter att flickan hade kastat nazistpropagandan på marken ska restaurangägaren sett hur en av nazisterna dök upp, tog tag i flickan hårt med båda händerna och knuffade till henne.

– Då hoppade jag över staketet och drog undan henne därifrån för hon var ju bara ett barn i 13-årsåldern, säger restaurangägaren till SVT Norrbotten.

Källa: Bråkigt vid NMR:s valtält i Boden i dag

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se