Kontakta oss

NOTISER

Första S-avhoppet efter beslutet om att tillåta rasistiska politiker

Publicerat

den

3426765_2048_1321
UMEÅ | Arbetarkommunens styrelseledamot Nasteho Osman har lämnat sina uppdrag och nu meddelar hon även att hon har lämnat Socialdemokraterna. Anledningen bakom beslutet är att Socialdemokraterna tillåter rasister i partiet.
Enligt Nasteho Osman ska S-höjdaren Hans Lindberg sagt att ”vi kan inte sätta ut Lennart i kylan” vilket ska ha blivit den utlösande faktorn till Osmans avhopp.

– Det var droppen, särskilt med tanke på hur vi behandlar romerna. Vem är ute i kylan? sade till Västerbottens Kuriren.

I samma intervju beskriver den demokratiska socialisten att socialliberala Lennart Holmlund fortfarande har stor makt inom socialdemokratin i Västerbotten. Bland annat säger hon att att Holmlund har ett järngrepp om partiet i Umeå.

– Det är skrämmande. Partiet agerar utifrån rädsla för honom, de är rädda om sina egna politiska karriärer, säger hon till Västerbottens Kuriren.

Antiziganistisk politiker
Socialdemokraterna har beslutat att inte att utesluta Lennart Holmlund trots hans systematiska rasism mot romer. Genom åren har han spridit ålderdomliga och moderna antiziganistiska myter och nyligen uppmärksammades hans uttalande där han påstod att svenskar och romer bajsar olika. Från början valde Holmlund att stå på sig och hävdade att han hade rätt men då resanderomer och andra började protestera och föreningen RUNG gjorde en polisanmälan mot Holmlund så började han ändra version i omgångar.

Efter ett möte med den lokala S-styrelsen meddelades att Lennart Holmlund skulle ta en time out vilket på politikerspråk stanna hemma på skattebetalarnas bekostnad.

Över 2000 personer har kryssat för ett upprop för att Lennart Holmlund ska uteslutas och avsättas från samtliga politiska uppdrag och hanteringen av ärendet har skapat stor irritation inom den socialdemokratiska gräsrotsrörelsen. Sedan tidigare har samma rörelse revolterat mot S-etablissemangets politikerklass i frågor om nedläggningar, social service och inte minst om sjukvårdsfrågor. Många kräver nu att arbetarrörelsens högervridning upphör och går åt en mer klasskampsinriktad socialdemokrati.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons