Kontakta oss

INRIKES

Fotbollshuliganer och nationalister i våldsamma attacker i centrala Stockholm – Var ute efter gatubarn

Publicerat

den

HÖGERVÅLDET| Ett flertal fotbollshuliganer har sammanstrålat och skapat oroligheter i centrala Stockholm. Huliganerna har delat ut rasistiska flygblad och misshandlat förbipasserande invandrare.

I de aktuella flygbladen skrivit huliganerna att de har mönstrat 200 personer som ”har fått nog”. I flygbladet skriver de även att de ämnar att agera mot gatubarn och att de uppmanar andra till att göra detsamma.

Enligt vittnesuppgifter ska fotbollshuliganerna ha bestått av personer knutna till de rivaliserande firmorna ”Firman Boys” och ”Djurgårdens Fina Grabbar”. Två extremt våldsamma grupperingar som har klara och tydliga band till den organiserade brottsligheten i Sverige. Trots att bägge grupperingar har kravaller och fotbollsvåld som hobby skriver huliganerna att kvällens attacker skedde på grund av att de ”vägrar se raserandet av vårt en gång så trygga samhälle”.

Enligt ögonvittnen på plats fanns även organiserade nationalister på plats under oroligheterna vid T-centralen i centrala Stockholm. Vilka dessa har varit är för närvarande oklart. Flera av våldsverkarna ska ha varit svartklädda och maskerade.

Aftonbladet har publicerat en film på en av attackerna här. Aktuellt Fokus kommer att bevaka händelseutvecklingen.

flygbladet

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se