Kontakta oss

INRIKES

Från Livets ord-sekten till Jämställdhetsminister?

Publicerat

den

INRIKES Ebba Busch Thor kräver att bli ny Jämställdhetsminister om Alliansen bildar regering. Det avslöjar Aftonbladet. Skulle KD-ledarens krav bli verklighet innebär det att Ebba Busch Thor blir den första Jämställdhetsministern någonsin som varit med i den kristna sekten Livets ord.

KD-ledaren föddes mer eller mindre in i Livets ord. När hon var sju år gammal började hon första klass i Livets ords egen friskola. Tiden i skolan har hon beskrivit som positiv. Kopplingen till Livets ord slutade däremot inte i småskolan. I en intervju med den kristna tidningen Dagen berättar Busch Thor att hennes engagemang i sekten pågick långt upp i övre tonåren.

När Dagen frågade KD-ledaren om hon haft speciella gudsupplevelser svarade hon att hon absolut haft erfarenheter som gör att hon inte tvivlar på att det finns en gud.

– Jag har absolut haft erfarenheter som gjort att jag inte har anledning att tvivla på att det finns en Gud.

Lärare som jobbat i Livets ords friskolor har vittnat om ilska när eleverna har undervisats om evolutionen. Flera elever som har hoppat av Livets ords bibelskola har uppgett att tiden i skolan gett dem psykisk ohälsa.

Ebba Busch Thor är inte ensam högerpolitiker med bakgrund i Livets ord. Även Moderaternas Elisabeth Svantesson har varit med i den kristna sekten.

Källor: AftonbladetDagenBibelfokusLärarnas tidning

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se