Kontakta oss

INRIKES

Här välkomnas den forna sektmedlemmen av Alliansledarna

Publicerat

den

INRIKES | Det blev som väntat Ebba Busch Thor som tog över som partiledare för Kristdemokraterna. Beskedet kom under Kristdemokraternas extra riksting under gårdagen.

Ebba Busch Thor har gjort sig ett namn som en starkt konservativ högeranhängare. Hennes tidigare politiska karriär har bestått av att bedriva kampanjer mot kvinnors rätt till sin egen kropp och stödja Israeliska olagliga ockupationer i Palestina. Förutom att vara abortmotståndare har den 28-åriga partiledaren även hunnit med att vara aktiv i den kristna sekten, Livets Ord.

Strax före hon blev vald till partiledare av ett enhälligt riksting gick Busch Thor till angrepp mot aborträtten på nytt. I en intervju med Aftonbladet sade Busch Thor att hennes ambition är att arbeta för att göra det möjligt för vårdpersonal att neka att utföra aborter. Kritikerna menar att det hela är ålderdomligt och många av kritikerna ställer sig emot att vårdpersonals religion ska avgöra huruvida kvinnor ska få den vård de lagligen har rätt till utan att diskrimineras.

Nu välkomnas den forna sektmedlemmen av Allianskollegor och sverigedemokrater runt om i landet. I samband med det officiella utnämnandet av partiledarposten lät Annie Lööf, Anna Kinberg Batra och Lars Lejonberg sända en videohälsning på Youtube där de välkomnar den tidigare Livets Ord-medlemmen till högergänget.


Redaktionen

redaktionen@aktuelltfokus.se