Kontakta oss

INRIKES

Fria Tider kallar Ebba Busch prostituerad

Publicerat

den

INRIKES   Ebba Busch gjorde reklam för ukrainska modeskaparen Ivan Frolov. Då kallades hon för ”prostituerad” av alternativa högertidningen Fria Tider.

”Jag är stolt över att kunna bära den ukrainska designern Ivan Frolov”.

Så skrev KD-ledaren Ebba Busch samtidigt som hon visade upp sig i en svart klänning på Instagram. I inlägget uppmärksammade hon även den negativa situationen för HBTQ-personer i flera europeiska länder, samtidigt som hon riktade fokus på kriget Ukraina.

”Frolov har sin verksamhet i hjärtat av Kyiv. För bara några månader sedan var Kyiv en levande stad. Modehus, caféer, turism, vacker arkitektur och full av människor och framtidstro.

Idag är Kyiv trasigt och härjat av ryska bomber. Och Frolov, tillsammans med andra ukrainska organisationer och medborgare, för en kamp för sina liv och sin frihet.”, skriver Ebba Busch på Instagram.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Ebba Busch (@buschebba)

Kallas prostituerad

Några timmar efter Ebba Buschs Instagraminlägg gick den Putinvänliga tidningen Fria Tider ut på Twitter och kritiserade KD-ledarens utseende och klädval. I Twitterinlägget framgår det att Fria Tider anser att Ebba Busch är för lättklädd på bilden, bland annat kallar dom Ebba Busch ”prostituerad”.

”Råkade Ebba bara anlita Sveriges sämsta makeup-artist och fotograf eller har hon avsiktligt klätt ut sig till 44-årig ukrainsk prostituerad för att hylla Zelenskij?”, skriver Fria Tider.

 

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se