Kontakta oss

INRIKES

Friskola plockade ut skolpengar för elev som satt i fängelse

Publicerat

den


VINSTER I VÄLFÄRDEN Växjö Fria Fordonsgymnasium fakturerade grannkommunen Alvesta hundratusentals kronor för en elev. Men eleven gick aldrig i skolan – han satt i fängelse.

Eleven ifråga var inskriven på Växjö Fria Fordonsgymnasium under en kort period. Därefter greps han och dömdes till ett flerårigt fängelsestraff för ett allvarligt våldsbrott. Trots det fortsatte den privata friskolan att fakturera elevens hemkommun. Enligt SR Kronoberg handlar det om drygt 200 000 kronor som Alvesta kommun har betalat ut till friskolan medan eleven har suttit i fängelse.

Från friskolans sida är det locket på som gäller. Skolans VD Tobias Larsson säger att han inte vill diskutera enskilda ärenden.

Förra månaden uppmärksammades samma friskola efter att en skolledare hotat en journalist på Sveriges Radio. SR-journalisten var på skolan för att intervjua elever om eventuella missförhållanden på skolan. Vilket ledde till att en person ur skolledningen trängde in journalisten i ett hörn och krävde att han skulle lämna över sin utrustning.

Maria Johansson
maria.johansson@aktuelltfokus.se