Kontakta oss

UTRIKES

Frivilliga från hela världen tänker stoppa Erdogans jihadiststyrkor i Rojava

Publicerat

den

TURKIET/SYRIEN Hundratals frivilliga har redan tagit värvning i YPG/YPJ sedan Turkiet med hjälp av militanta jihadister, påbörjade invasionen i Afrin och Rojava. Nu mobiliseras tusentals andra  internationella YPG-soldater som tidigare deltagit i kriget mot Islamska Staten.

Samtidigt som hundratals människor uppges ha tagit värvning i YPG/YPJ har de Internationella bataljonerna av YPG-frivilliga meddelat YPG att dom deltar i mobiliseringen försvaret av Afrin. Enligt YPG har flera soldater redan anlänt till staden.

”Vi har kämpat mot ISIS-terrorism i flera år. Ingen borde förvänta sig att vi ska vara tysta när områden som befriades från ISIS invaderas med blod.” säger frivilligbataljonerna i ett uttalande.

Tusentals frivilliga soldater mobiliseras just nu för att bedriva motstånd mot den turkisk/jihadistiska invasionen. De senaste dagarna har turkiska regimsoldater och inhyrda jihadister stött på kraftigt motstånd från framförallt YPG och YPJ. Huruvida nordiska AFA-aktivister deltar i förvaret av Afrin är för närvarande oklart, svenska AFA-aktivister har tidigare varit en del av de frivilliga YPG-bataljonerna i kriget mot Islamska Staten.

https://youtu.be/Z7SusB3K4Ro

https://youtu.be/c99sxFbsDDw

Maria Johansson
maria.johansson@aktuelltfokus.se