Kontakta oss

INRIKES

Gängledare mördad i SD-toppens bil

Publicerat

den

GÄNGKRIGEN    Grovt kriminell gängledare mördad i Södertälje. Satt i SD-toppen Beata Milewczyks bil när han sköts.

Under gårdagen påträffades en skjuten man i en bil i Södertälje. Mannen fördes till sjukhus där han senare avled. Brottsoffret som var i 25-årsåldern var en lokal gängledare dömd för flera brott.

Grovt kriminell

2018 var han misstänkt för ett mordförsök på en 16-åring och en 17-åring. Mordförsöket ägde rum i Södertälje 2018. En månad senare häktades han i sin frånvaro och blev internationellt efterlyst misstänkt för misstänkt för mordförsök, grovt vapenbrott, människorov och misshandel.

I april 2016 dömdes han för grov misshandel. Enligt domen attackerade han och två andra unga män en läkare som tutat på dem när de körde moped.

SD:s framtidsnamn

Bilen som den mördade mannen sköts i tillhör den framstående SD-politikern Beata Milewczyk, som har flera politiska uppdrag i Södertälje kommun och region Stockholm. Beata Milewczyk kopplas till Södertäljes kriminella värld via sina barn. Både SD-politikerns dotter och son har åtalats och dömts för flera brott.

Enligt uppgift hade Beata Milewczyk lånat ut bilen till den mördade gängledaren.

Milewczyk har haft en lysande karriär inom Sverigedemokraterna. Internt har hon diskuterats som ett framtidsnamn inom partiet.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se