Kontakta oss

INRIKES

SD-politiker försvarar kriminellt gäng: ”Som vilken förening som helst”

Publicerat

den

Faksimil Youtube

INRIKES    SD-politikern tycker att det är fel att polisen sätter press på den organiserade brottsligheten i kommunen. I en intervju med Norra Halland säger politikern att han inte förstår varför polisen är kritisk mot kriminella gäng.

I Kungsbacka har den organiserade brottsligheten fått tillökning av det kriminella MC-gänget Red Devils, en undergrupp till Hells Angels. Något som har fått polisen och kommunen att motarbeta etableringen med alla möjliga medel. Som exempel har kommunen bland annat vägrat att utfärda bygglov till det kriminella gänget. Kungsbackas lokalpolischef Krister Adolfsson hymlar inte med sina åsikter om gänget och säger att han har svårt att acceptera att de kan husera i kommunen. På frågan om Red Devils är ett problem för kungsbackabor svarar polischefen ”troligtvis inte” men tillägger att Hells Angels är en kriminell organisation.

– Nej, det är det troligtvis inte, och jag pekar inte på de enskilda individerna. Men Hells Angels är en del av en kriminell organisation som marknadsför sig med att de står vid sidan av lagen. Det är ju ingen fotbollsförening…

– Och Red Devils hymlar inte med sin anslutning till den rödvita miljön. När vi gjorde trafikkontroll i somras under deras fest deltog både nationella och internationella Hells Angels-medlemmar. Jag har svårt att acceptera att de kan husera i kommunen och hänga upp en skylt. Där har du min inställning, säger Krister Adolfsson.

SD-politiker försvarar kriminella gänget

Polischefens inställning mot kriminella gäng ar fått SD-politikern Tommy Bech att reagera negativt. I en intervju med tidningen Norra Halland försvarar SD-politikern det kriminella gänget och säger att han inte förstår varför polischefen inte vill ha ett kriminellt gäng i kommunen.

– Den här polischefen har tydligen jagat Hells Angels även i Halmstad, jag förstår inte det, säger Tommy Bech till Norra Halland.

Du tror inte HA är en kriminell organisation?

– Det var lite tokigt skrivet. Men Red Devils stör inte sina grannar, de är inte ute och misshandlar folk i Kungsbacka, de har bara fester som vilken förening som helst, säger politikern.

Grova kriminella

Flera av Red Devils medlemmar är dömda för grova våldsbrott. För drygt en månad sedan slog polisen till mot Red Devils lokaler i Svenljunga. Enligt polisens presstalesperson Peter Adlersson handlade tillslaget om grovt narkotikabrott. Två gängmedlemmar anhölls under insatsen.

– Det är inom ramen för en förundersökning om grovt narkotikabrott som leds av åklagare, sa Peter Adlersson.

Så sent som i maj månad åtalades en Red Devils-medlem från Kungälv för grovt vapenbrott.

Stöd röd media – bjud på en kopp kaffe! ☕☕☕ Swisha en tia eller valfri slant till: 0720201984! ✌ (betalningsmottagare k.fredrikssom)

 

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se