Kontakta oss

INRIKES

Rättegång tas om – SD-nämndeman visar stöd för kriminell gruppering

Publicerat

den

INRIKES 2018 gjorde polisen ett stort tillslag där de hittade vapen och droger. Gömman kunde kopplas till Bandidos. I tingsrätten friades den åtalade. Nu måste rättegången göras om då den Sverigedemokratiska nämndemannen visat sitt stöd till Bandidos på sociala medier.

I april 2018 gjorde polisen ett tillslag i ett garage där de hittade två bilar fulla med vapen, bomber och droger. Garaget kunde snabbt kopplas till MC-gänget Bandidos. Flera av fynden kunde kopplas till en ledande person inom gänget med hjälp av dna.

Den åtalade påstod att han bara köpt bilen och flyttat den. I rättegången i Södertörns tingsrätt ville Juristdomaren och en nämndeman fälla den åtalade. Två nämndemän valde däremot att fria så den åtalade gick fri. Domen överklagades till Hovrätten där rättegången fick ställas in då den åtalade försvunnit.

Nu meddelar åklagaren Kristina Lindhoff Carleson att rättegången tas om rapporterar Aftonbladet. Det har visat sig att den nämndeman som representerar Sverigedemokraterna och friade den åtalade också har visat sitt stöd för Bandidos på sociala medier.

Till Aftonbladet svarar nämndemannen att han inte har någon aning om han varit jävig.

Andreas Johansson
redaktionen@aktuelltfokus.se